Zondag 21 juli 2024
Twentesport

FC Twente – PSV 1-1 (0-0) – Analyse door Alfred Nijhuis

Geplaatst op 27 januari 2011 door   ·   Geen reacties

26 januari 2011
Het was meer een spannende dan een hoogstaande wedstrijd. Dat kwam mede omdat het veld zich niet leende voor hoogstaand voetbal. FC Twente zat niet echt in de wedstrijd en PSV had een overwicht., maar slaagde er niet in om dat om te zetten in goals. Sander Boschker oogde in het eerste deel van het duel onzeker, maar herstelde zich later goed. Hoewel PSV dus beter in de wedstrijd zat, zijn het de doelpunten die tellen. Uiteindelijk gaf het collectief van FC Twente de doorslag.

Het verschil werd gemaakt op het middenveld. Dat was met Bajrami uit balans, maar met Landzaat ging het beter. Hij wist te temporiseren en het spel beter te verdelen. De penalty’s zaten er allemaal strak in en uiteindelijk heeft FC Twente gemazzeld door als winnaar uit die serie te komen.

Ik geef een zeven voor de amusementswaarde en heb voor Wout Brama als man van de wedstrijd gekozen. Ik vond hem erg goed spelen.

Amusementswaarde: 7

Man/Vrouw of the match: Wout Brama

Analyticus: Alfred Nijhuis
De Enschedeër heeft een fraaie voetbalcarrière achter de rug. Als centrale verdediger speelde hij voor ondermeer MSV Duisburg en Borussia Dortmund.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief