Zondag 21 juli 2024
Twentesport

FC Twente – PSV 2-0 (0-0) – Analyse door Andre Manuel

Geplaatst op 3 april 2011 door   ·   Geen reacties

Dit was de eerste heel belangrijke wedstrijd van het seizoen voor FC Twente. De ploeg speelde heel overtuigend, ook ondersteund door de geweldige sfeer in het stadion. Wanneer het publiek er achter gaat staan is het voor de tegenstander in Enschede moeilijk om te winnen.

Ik vond het heel wonderlijk wat er gebeurde toen Bryan Ruiz ging warmlopen. Je kon aan PSV merken dat ze angstig waren dat hij in zou gaan vallen. Normaalgesproken brengen teams, wanneer het er om gaat, vaak spelers heel geforceerd terug. Of het nu de medische staf was of Ruiz zelf, weet ik niet. Feit is wel dat er heel verstandig met hem wordt omgegaan. Nu hij zo langzaam wordt gebracht moet hij maar wat vaker belangrijk zijn voor de ploeg. Ik heb in mijn column in de krant gezegd dat FC Twente van het kampioenschap geen gewoonte moet maken. Je ziet dat ze niet naar me luisteren. Ze staan weer bovenaan en dat is gezien het vertoonde spel ook dik verdiend.

Theo Janssen speelde tegen PSV een fantastische wedstrijd, met als slagroom op de taart dat tweede doelpunt. Ik hoop dat hij nog een fantastische transfer gaat maken. Dat heeft hij op basis van zijn prestaties voor FC Twente dik verdiend. Wanneer je in dit soort wedstrijden, waar zoveel spanning op staat en waarin het allemaal moet gebeuren zo presteert, dan ben je een speler van uitzonderlijke klasse.

Daarnaast ook een groot compliment voor de technische staf en scouting van FC Twente. Ze slagen er telkens weer in om spelers te halen die in korte tijd veel beter worden. Zeker wanneer je dat vergelijkt met andere clubs is dat toch een heel knappe prestatie.

Ik beoordeel de wedstrijd met een acht, kies voor Theo Janssen als man van de wedstrijd en geef hem een ster. Die geef ik Ruiz ook. Als er heel rustig met hem aan gedaan wordt, kan het een heel mooie slot van de competitie worden voor FC Twente.

FC Twente – PSV 2-0 (0-0)
Scoreverloop:
64. Janssen 1-0 (pen.), 82. Janssen 2-0
Scheidsrechter: Blom
Gele kaart: Buysse (FC Twente), Hutchinson, Marcelo, Dzudzsak (PSV)
Toeschouwers: 24.200
Amusementswaarde: 8
Man van de wedstrijd:Theo Janssen
Sterren: Theo Janssen 1*
                Bryan Ruiz   1*
FC Twente:Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse (88. Tiendalli), Landzaat, Brama, Janssen, Bajrami (61. Ruiz), De Jong (82. John), Chadli.          
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo (68. Rodríguez), Bouma, Pieters, Hutchinson, Bakkal, Engelaar, Lens, Berg (68. Zeefuik), Dzsudzak.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief