Maandag 22 april 2024
Twentesport

FC Twente – PSV 2-0 (0-0) – Analyse door Mark Kemna

Geplaatst op 3 april 2011 door   ·   2 Reacties

Ik heb genoten van de wedstrijd. De eerste helft was van beide kanten niet optimaal. Beide ploegen keken in eerste instantie toch een beetje de kat uit de boom. Zowel FC Twente als PSV wilde verdedigend niets weggegeven en speelden een beetje angstig voetbal. Dat er na de kopbal van De Jong geen strafschop werd gegeven, drukte toch een beetje een stempel op de wedstrijd. Achteraf is het goed dat er geen strafschop gegeven werd, want dat had de wedstrijd verpest. Dan was FC Twente tegen tien man op voorsprong gekomen, waarschijnlijk achterover gaan leunen en was het 1-0 gebleven. PSV kwam duidelijk niet voor drie punten naar Enschede, ze gokten op de counter en probeerden het tempo laag te houden. Toch leverde het ze de eerste helft drie grote kansen op.

De tweede helft gebeurde er van alles. Het begon met de kans voor Emir Bajrami die de paal raakte. Daarmee waren de intenties van FC Twente wel duidelijk. Toen Bryan Ruiz kwam, begon de Veste te kolken. FC Twente ging beter spelen en probeerde echt het maximale uit de wedstrijd te halen. PSV kreeg geen kans meer en FC Twente was heer en meester. Na de strafschop ging FC Twente door voor de tweede treffer en dat leverde een beeldschoon doelpunt van Theo Janssen op.

Al met al was het een fantastische wedstrijd waarbij ik me geen minuut verveeld heb. Ik geef dan ook een acht voor de amusementswaarde. Als mannen van de wedstrijd kies ik voor Bart Buysse en Theo Janssen. Ik vond dat je bij Buysse vandaag voor het eerst kon zien waarom FC Twente hem gehaald heeft. Janssen was natuurlijk doorslaggevend met zijn twee doelpunten.


FC Twente – PSV 2-0 (0-0)
Scoreverloop:
64. Janssen 1-0 (pen.), 82. Janssen 2-0
Scheidsrechter: Blom
Gele kaart: Buysse (FC Twente), Hutchinson, Marcelo, Dzudzsak (PSV)
Toeschouwers: 24.200
Amusementswaarde: 8
Man van de wedstrijd: Bart Buysse en Theo Janssen
Sterren: Theo Janssen 2*
                Bart Buysse  2*
                Peter Wisgerhof 1*
                Bryan Ruiz      1*
FC Twente:Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse (88. Tiendalli), Landzaat, Brama, Janssen, Bajrami (61. Ruiz), De Jong (82. John), Chadli.          
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo (68. Rodríguez), Bouma, Pieters, Hutchinson, Bakkal, Engelaar, Lens, Berg (68. Zeefuik), Dzsudzak.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jacques van M. says:

    Superpot … nog 15 punten binnen te halen en nog geen barricades op de A1. Wel een goed gevoel natuurlijk, want een nederlaag of gelijkspel zou de kansen laten dalen. Ben het met de analyse van Marc wbt de positieve beoordeling van Buysse volledig eens en ook dat geeft hoop!
Archief