Woensdag 24 april 2024
Twentesport

FC Twente – Rubin Kazan 2-2 (1-2) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 25 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb een leuk avondje gehad. Vooraf had ik een beeld hoe FC Twente de wedstrijd aan zou moeten gaan pakken. Iedereen dacht vooraf, dat is kat in het bakkie. Ik vond dat FC twente de eerste tien minuten heel goed speelde. Aanvallend kreeg de ploeg ook kansjes. Het leek erop alsof Kazan het allemaal maar liet gebeuren. Vervolgens vielen de goals uit het niets. De 0-1 was een zondagsschot, maar het zette de wedstrijd wel op zijn kop. Ik zei al tegen mijn schoonvader, die naast me zat, nu moeten ze oppassen niet de 0-2 tegen te krijgen. Ik vond dat de voorhoede te ver naar voren en de achterhoede te ver naar achteren ging, waardoor het veld heel lang werd. Daarbij was Rubin Kazan gewoon een heel gevaarlijke ploeg.

De 1-2 valt dan natuurlijk op een heel mooi moment. Vanaf dat moment had ik ook echt het gevoel dat FC Twente dit niet meer zou laten glippen. Na rust pakte de ploeg snel de draad weer op en werd het 2-2. Daarna kreeg je echt het gevoel dat ze zoiets hadden van ‘Kazan, jullie doen maar wat je wil’ en kwam de ploeg eigenlijk helemaal niet meer in de problemen. Heel knap hoe ze na de 0-2 toch weer op 2-2 kwamen. Want bij 0-2 gebeurt er echt wel wat in die koppies. Rubin Kazan was een apart ploegje, maar FC Twente heeft uiteindelijk verdiend gewonnen.

Daar waar vaak Bryan Ruiz het verschil weet te maken, zag je dat hij echt aan het knokken is met zijn vorm. Nu was het vooral Theo Janssen die het moest doen. Toch kies ik voor Douglas als man van de wedstrijd, die ik met een zeven beoordeel. Hoewel Douglas in zijn ijver de neiging heeft te veel te willen doen, vond ik hem een goede wedstrijd spelen. Verdedigend gaf hij niets weg en aanvallend scoorde hij de belangrijke gelijkmaker.

FC Twente – Rubin Kazan 2-2 (1-2)

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Douglas
Scoreverloop: 22. Ansaldi 0-1, 24. Noboa 0-2, 45+1. Jansen 1-2, 47. Douglas 2-2
Geel: Brama, Mihaylov
          Navas, Noboa, Gökdeniz, Ryzjikov, Lebedenko
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Onyewu, Landzaat, Brama, Janssen,  Ruiz (73. Bajrami), De Jong (90+3 Buysse), Chadli (87. Janko).
Rubin Kazan: Ryzjikov, Kalesjin, Bocchetti, Navas, Ansaldi (80. Koezmin),  Bystrov (69. Natcho), Noboa, Ryazantsev, Gökdeniz(75. Asajev), Djadoen, Lebedenko.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief