FC Twente – Rubin Kazan 2-2 (1-2) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 25 februari 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente heeft het gered, maar het was heel spannend. Ik vond dat FC Twente de eerste vijftien a twintig minuten heel sterk speelde. Vervolgens kregen ze een goal tegen. Dat was een beetje een zwabberbal, waarbij ik het idee had dat Nikolay Mihaylov zich verkeek op het schot. Het leek alsof hij de bal in de andere hoek verwachtte. Kort daarna wordt het 0-2 en dan weet je dat het heel moeilijk wordt.

Ik vond dat de ploeg het toch heel goed oppakte. De 1-2 was een heel belangrijk doelpunt, dat precies op het juiste moment viel. Direct na rust wordt het dan gelijk. De tweede helft heeft FC Twente heel goed gespeeld, ook geen kansen meer weggegeven. De wedstrijd werd vervolgens op het middenveld beslist. Toch bleef het spannend en was het zaak om tot het einde toe attent te blijven, omdat er altijd nog wat kon gebeuren. Ik had er wel veel vertrouwen in dat de ploeg achterin niets meer weg zou geven en dat is ook niet gebeurd.

Ik heb, net als in het stadion gebeurde, voor Nacer Chadli gekozen als man van de wedstrijd. Van hem ging voortdurend dreiging uit. Voor de amusementswaarde geef ik een zeven. Ik vond het heel knap hoe de ploeg er in slaagde na de 2-0 achterstand toch weer terug te komen. Normaalgesproken is het over en uit bij 2-0. Over twee wedstrijden gezien was FC Twente ook de ploeg die het verdiende om verder te komen. De ploeg heeft er heel hard voor gewerkt en uiteindelijk een verdiend resultaat behaald.

FC Twente – Rubin Kazan 2-2 (1-2)