Maandag 22 juli 2024
Twentesport

FC Twente sluit oefencampagne af met nederlaag in sfeerloze Grolsch Veste

Geplaatst op 2 augustus 2014 door   ·   3 Reacties

FC Twente - BMGENSCHEDE – FC Twente heeft de oefencampagne in een sfeerloze ambiance afgesloten met een 4-1 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. Na een gezapige eerste helft, waarin Branimir Hrgota Borussia op voorsprong zette, volgden in de tweede helft doelpunten van Havard Nordtveit, Max Kruse, Torgeir Borven en Ibrahima Traore.

De officiële lezing was dat bij het duel 5.900 toeschouwers aanwezig waren in de Grolsch Veste en dat aantal leverde een bedroevend plaatje op. Lege tribunes en een sfeerloos stadion, het was een treurig decor voor Twente’s laatste wedstrijd van de oefencampagne. Helaas voor de aanwezigen paste het wedstrijdverloop bij dat beeld, want Borussia Mönchengladbach bleek een maatje te groot voor de nummer drie van de eredivisie.

Branimir Hrgota zette de Duitsers in de eerste helft al op voorsprong na een rare actie van Nick Marsman, die ver uit zijn doel kwam, maar de bal miste. Voor de aanvaller van Borussia was het vervolgens een koud kunstje om de bal langs Cuco Martina in het doel te werken.

FC Twente was op dat moment de ploeg met het meeste balbezit, maar kreeg van de nummer zes van de Duitse Bundesliga weinig ruimte om het positiespel te etaleren. Bij elke doeltrap werd de verdediging van de Tukkers vakkundig vastgezet, waardoor Nick Marsman louter de lange trap naar voren koos. Luc Castaignos en Quincy Promes probeerden het nog wel van afstand, maar hun inzetten verdwenen naast het doel van Yann Sommer.

In de tweede helft nam Borussia Mönchengladbach verder afstand van de Enschedeërs. Vlak na de hervatting scoorde invaller Havard Nordtveit uit en van richting veranderde vrije trap de tweede Duitse treffer, waarna Max Kruse met een mooie curvebal in de verre hoek 3-0 aantekende.

De sfeerloze Grolsch Veste kon nog wel een keer juichen toen Torgeir Borven namens de Tukkers tegen scoorde, maar bij dat ene Twentse doelpunt zou het blijven. In tegenstelling tot de Duitsers. Zij bepaalden via een rake vrije trap van Ibrahima Traore de eindstand op 4-1.

FC Twente – Borussia Mönchengladbach 1-4 (0-1)
Scoreverloop:
27. Hrgota 0-1, 48. Nordtveit 0-2, 62. Kruse 0-3, 68. Borven 1-3, 77. Traore 1-4
Geel:
Rood:
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 5.900

FC Twente: Marsman; Breukers (80. Lachman), Martina, Bjelland ©, Koppers; Ebecilio, Schilder (72. Tapia), Promes; Mokhtar (63. Borven), Castaignos, Kusk (63. Ould-Chikh).
Borussia Mönchengladbach: Sommer; Korb (46. Nordtveit), Jantschke, Schulz, Wendt (46. Dominguez); Dahoud (46. Kruse), Xhaka; Hermann (68. Hahn), Johnson (68. Brouwers); Raffael (46. Traore), Hrgota (72. Hazard).

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Geurt says:

  Met dank aan de slappe burgeminste Den Foutsten die vanavond toch maar mooi 10 uurtjes politie-inzet uitspaarde !

 2. Stefan says:

  De heer burgemeester is met vakantie. Een goede reden dus, geen fans van BMG toe te laten. Ik persoonlijk zou geen testwedstrijden meer tegen TE spelen. Is dhr den Oudsten geschikt voor deze functie als burgemeester?

  • Geurt says:

   Den heer opperste burgervader zal beslist huiswaarts gekeerd zijn voor de – alleszins ongevaarlijke – start van het culturele seizoen, waarbij hij alle musea en theaters de deuren weer kosteloos platwalst.
Archief