Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

FC Twente stelt teleur in Arnhem

Geplaatst op 7 december 2014 door   ·   2 Reacties

375x250 Jesus Corona 2014-03-16 FC Twente - AZ (83) HoAARNHEM – FC Twente heeft in Arnhem gelijkgespeeld tegen Vitesse. De Tukkers kwamen twee keer op achterstand en verzuimden na de 2-2 door te drukken, nadat Jan-Arie van der Heijden rood kreeg.

Of het nu kwam door de supporters van Vitesse, die eerder deze week de training van de Arnhemmers verstoorden om de ploeg zo op scherp te zetten, of dat FC Twente gewoon niet scherp aan de wedstrijd begon, het was de thuisploeg die fel van start ging en het duel volledig naar zich toe trok. Dat resulteerde na een kwartier in het openingsdoelpunt. De manier waarop die treffer tot stand kwam was veelzeggend voor de situatie waarin FC Twente zich al weken bevindt. Een corner van Marko Vejinovic verdween zomaar in het doel, waarbij Nick Marsman zeker niet vrijuit ging. Dat Jésus Corona (foto) gelijk maakte kon niet verbloemen dat het optreden van FC Twente uiterst matig was. Vlak na de 1-1 scoorde Vitesse opnieuw. Ook de 2-1 werd gescoord na een corner van oud-Almeloër Vejinovic. Van der Heijden kopte raak.

Na rust zette FC Twente aan, maar oogde de ploeg machteloos. Exemplarisch was het optreden van Torgeir Børven. De spits was alleen als zodanig te herkennen door zijn rugnummer 9, verder oogde de Noor absoluut niet op zijn plaats in de punt van de aanval. Het was dan ook verbazingwekkend dat Alfred Schreuder hem pas vlak voor tijd uit zijn lijden verloste. Zeker ook omdat Vitesse, na de rode kaart van Jan-Arie van der Heijden met elf tegen tien man en een 2-2 stand na de benutte strafschop van Hakim Ziyech, door had moeten drukken. Dat lieten de Tukkers na, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.

Voor FC Twente een teleurstellend resultaat. Daarnaast oogde het spel en het optreden van Marsman en Børven, tot de winterstop de beoogde vervanger van Luc Castaignos, zo matig, dat ook voor de komende duels gevreesd moet worden.

Vitesse – FC Twente 2-2 (2-1)
17. Vejinovic 1-0, 33. Corona 1-1, 34. Van der Heijden 2-1, 50. Ziyech 2-2 (pen.)

Scheidsrechter: R. Liesveld
Gele kaart: Vejinovic, Achenteh, Oliinyk, Wallace, Van der Heijden (Vitesse), Martina, Bengtsson, Mokotjo (FC Twente)
Rode kaart: 49′ Pröpper (Vitesse)

Opstelling Vitesse: Room, Wallace, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, Vejinovic, Qazaishvili (55. Leerdam), Oliinyk (82. Labyad), Dauda (55. McEachran), Ibarra.
FC Twente: Marsman, Martina (61. Lachman), Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio (76. Engelaar), Ziyech, Mokhtar, Børven (89. Oosterwijk), Corona.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Geurt says:

    Hoeveel brevetten van onvermogen kan een trainer zichzelf eigenlijk opspelden ? Die militairen in de Willemsorde hebben echt veel minder decoraties dan deze clown. Barre onkunde.

  2. Jos says:

    En nu in normaal Nederlands Geurtje.
Archief