Maandag 22 juli 2024
Twentesport

FC Twente gaat vergaderen over verhuren, verkopen en aankopen

Geplaatst op 9 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De technische staf van FC Twente gaat voor de winterstop samen met het bestuur om tafel om verhuur- en verkoopmogelijkheden van spelers te bespreken. Dan wordt ook besproken of het vrijgekomen budget opnieuw geïnvesteerd kan worden.
Zo zal met name de situatie rondom Bart Buysse besproken worden. De linksback zit in Enschede op een dood spoor en zal, na de terugkomst van Nicky Kuiper, nog verder naar de achtergrond verdreven worden. Rasmus Bengtsson, die in augustus al vroeg aan trainer Co Adriaanse of hij verhuurd mocht worden, zal ook nu hoogstwaarschijnlijk ‘nee’ als antwoord krijgen, wanneer hij zich weer bij Adriaanse meldt. De trainer vindt het moeilijk om hem als wissel te gebruiken, maar ziet in hem een kwalitatief uitstekende verdediger. ‘Het is moeilijk om hem op de bank te zetten. Hij heeft de kwaliteiten om in de top van Nederland te zetten’, zegt de trainer, die de voorkeur geeft aan het verdedigingsduo Douglas en Peter Wisgerhof. Douglas is onomstreden, terwijl Wisgerhof het voordeel heeft van het aanvoerderschap en zijn rendement uit standaardsituaties.
Tijdens de vergadering zal ongetwijfeld ook een versterking aan bod komen. Co Adriaanse liet eerder al weten ‘een creatieve rechtsbuiten te willen toevoegen aan de selectie, mocht daar financiële ruimte voor zijn.’ FC Twente kampt al sinds het vertrek van Bryan Ruiz met een tekort aan finesse rondom het strafschopgebied. In de zomer klopten de Tukkers tevergeefs aan de deur bij FC Groningen, in de strijd om de handtekening van Dusan Tadic. Adriaanse ziet in hem nog steeds een potentiële versterking.

Archieffoto: Bart Buysse (links) is overbodig geworden, terwijl FC Twente het vertrek van Bryan Ruiz nog altijd niet ingevuld heeft. (TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief