Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

FC Twente verspeelt kostbare punten

Geplaatst op 17 april 2011 door   ·   Geen reacties

DOETINCHEM – FC Twente heeft op bezoek bij De Graafschap met 1-1 gelijk gespeeld. Twente kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Denny Landzaat (foto), maar enkele minuten voor tijd kopte Rogier Meijer de 1-1 achter doelman Nikolay Mihaylov.

Door het gelijke spel en de winst van PSV bij Heracles, is de ploeg uit Eindhoven de nieuwe koploper.

Tegen de Graafschap lukt het de Tukkers maar zelden de drie punten te behalen. Daarbij komt nog dat de Doetinchemmers op eigen veld prima presteren dit seizoen. Omdat bij FC Twente door het ontbreken van Theo Janssen de nodige creativiteit in de opbouw ontbrak, was op voorhand al duidelijk dat FC Twente een lastige middag zou krijgen.

Waar de Tukkers hoopten op een vroeg doelpunt om zo de wedstrijd naar een gemakkelijke overwinning te spelen, kwam de ploeg van Michel Preud’homme bedrogen uit. Hoewel er voor De Graafschap weinig meer op het spel stond, kennen de Superboeren maar één spelwijze. Die van met veel inzet en passie jagen op elke bal. Dat het voetballend niet altijd even hoogstaand is, maakt het thuispubliek niets uit, dat wil alleen strijd en werklust zien.

FC Twente wist zich lange tijd geen raad met het veel feller De Graafschap. Het was dan ook de thuisploeg die de eerste helft de beste mogelijkheden kreeg, en had verdiend met een voorsprong te gaan rusten. Verder dan mogelijkheden uit standaardsituaties kwam FC Twente niet. Na de hervatting was er opnieuw een enorme kans voor De Graafschap, toen de sterk spelende Hugo Bargas met een hard schot de paal trof.

Toch was het FC Twente dat op voorsprong kwam. Nadat de tegenvallende Ola John was gewisseld en Marc Janko zijn opwachting had gemaakt, kon Bryan Ruiz eindelijk vanaf de rechterkant gaan spelen. Hoewel Ruiz wordt gezien als nummer tien, is de Costa-Ricaan er nooit in geslaagd om op die positie te overtuigen. Vanuit een vrije rol slaagt de vleugelaanvaller daar veel beter in. Met een scherpe voorzet bood hij Janko een niet te missen kans. De Oostenrijker leek verrast door de bal op maat en reageerde te traag. Uit de afgeslagen bal wist  Denny Landzaat vanaf afstand raak te schieten.

Daarmee had FC Twente alsnog de gewenste voorsprong. In plaats van door te drukken en de wedstrijd te beslissen zakten de Tukkers vervolgens terug, in de hoop met reactievoetbal opnieuw te kunnen scoren. Hierdoor kreeg De Graafschap alle ruimte om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Dat die er in de slotminuut inderdaad kwam, door een treffer van Rogier Meijer, was even verdiend als onnodig.

Het naïeve en afwachtende spel werd FC Twente daardoor alsnog fataal. In de strijd om de titel liepen de Tukkers voor de tweede keer in een week tijd averij op. Hierdoor is niet alleen Ajax genaderd tot een punt,  PSV ging op basis van een beter doelsaldo FC Twente weer voorbij op de ranglijst.
Wanneer FC Twente aanstaande vrijdag niet beter voor de dag komt, kan het zomaar gebeuren dat een op Europees voetbal jagend ADO Den Haag een definitief einde gaat maken aan de titelaspiraties van de Tukkers.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief