Maandag 22 juli 2024
Twentesport

FC Twente Vrouwen gaan op jacht naar BeNeLeague titel

Geplaatst op 5 juni 2014 door   ·   Geen reacties

375x TwenteSport Arjan VeurinkENSCHEDE/BRUGGE – Het vrouwenteam van FC Twente gaat morgenavond op bezoek bij Club Brugge in de wetenschap dat bij een overwinning voor de tweede opeenvolgende keer beslag wordt gelegd op de titel in de BeNeLeague. Wanneer FC Twente niet wint, zijn de Tukkers afhankelijk van Standard Luik. De Belgische vrouwen hebben twee punten minder en een minder doelsaldo.

Hoewel FC Twente moet winnen om zeker te zijn van de titel, voelt trainer Arjan Veurink geen enkele druk. ‘We hebben goed getraind en ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn. Van extra druk is geen sprake. Bovendien weet ik dat mijn groep om kan gaan met wedstrijddruk. Dat is eerder dit seizoen wel gebleken, bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen Ajax. We verloren van Standaard Luik, maar wonnen vervolgens de cruciale wedstrijd in de Amsterdam Arena. Als ploeg zijn we zover gegroeid en inmiddels zo ervaren, dat we in staat zijn om wedstrijden waarin het moet gebeuren te winnen.’

Wanneer FC Twente inderdaad van Brugge wint, zou dat een unieke tweede BeNeLeague titel opleveren. ‘Ik ben heel trots op onze prestaties. De eerste keer kampioen worden was fantastisch, maar je weet dat het dan nog eens extra moeilijk is om dat te herhalen. We hebben inmiddels de belangrijkste prijs binnen, het Nederlands kampioenschap. Daardoor zijn we verzekerd van deelname aan de de Champions League. Maar als voetballer ga je voor het hoogste en dus willen we ook als algeheel nummer een eindigen’, is Veurink duidelijk.

Wat zijn eigen toekomst betreft is de trainer van FC Twente er ook wel uit. ‘Ik ben een jonge trainer en merk dat ik stappen maak en me verder ontwikkel. Ik ben FC Twente heel dankbaar voor de kans en het vertrouwen dat ik heb gekregen. Ik zal binnenkort mijn contract meerjarig verlengen. Voorlopig zie ik nog voldoende uitdagingen om binnen het vrouwenvoetbal van FC Twente mij als trainer verder te ontwikkelen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief