Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

FC Twente vrouwen in blessuretijd langs Telstar

Geplaatst op 11 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vrouwen van FC Twente hebben door een treffer van Marlous Pieëte in blessuretijd Telstar verslagen. De bezoekers kwamen vroeg in het duel op voorsprong door een doelpunt van De Vos. Kort na rust maakte Maayke Heuver gelijk. Hoewel FC Twente de betere was, duurde het tot vlak voor tijd eer dat ook in de score tot uiting kwam.

De openingsfase van het duel was voor Telstar, dat uit de eerste kans die het kreeg wist te scoren. Slecht verdedigen bood ruimte voor een aanval over rechts die door De Vos werd afgerond met het openeningsdoelpunt. Vanaf dat moment nam FC twente het initiatief over. Toch duurde het tot na rust voordat de ploeg van trainer John van Miert op gelijke hoogte kwam. Was er voor rust al reden tot het geven van een strafschop, nu was de overtreding op Pieëte dusdanig duidelijk dat ook de scheidsrechter er niet omheen kon. Vanaf elf meter maakte Maayke Heuver gelijk.

Ondanks het aanhoudende overwicht van de Tukkers leek het duel op een gelijkspel af te stevenen. Pas in de slotseconden leverde een lange bal van achteruit Pieëte de mogelijkheid op om het duel te beslissen. De international rondde bekwaam af en zorgde er zo voor dat FC Twente ook na vier wedstrijden nog het maximale aantal punten heeft.

FC Twente Vrouwen – Telstar Vrouwen 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 9. De Vos 0-1, 48. Heuver 1-1, 90+1. Pieëte 2-1
FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Mattern, Bakker, Van De Putte, van de Sanden (69. Worm), Nick, Dekker, Heuver, Pieëte, Munsterman (77. Mijnheer), Klein Braskamp (46. Minnaar).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief