Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

FC Twente vrouwen trainer Arjan Veurink ziet perspectief, ondanks nederlaag

Geplaatst op 8 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Teamfoto - 375x250  hoa-CL3H0072ENSCHEDE – Het vrouwenteam van FC Twente (foto) verloor het Champions League duel met Paris Saint-Germain in de Grolsch Veste met 2-1. Ondanks de nederlaag zag trainer Arjan Veurink toch mogelijkheden voor zijn ploeg bij de return in Parijs. ‘Wanneer we daar met 2-0 winnen, zijn we alsnog verder’.

Veel belangrijker nog dan de uitslag was de manier waarop FC Twente had gespeeld. ‘Ik heb aan de wedstrijd van vanavond een beter gevoel over gehouden dan aan het duel van vorig jaar’, zo vertelde Veurink na afloop. ‘Je zag aan alles dat dit echt een topploeg is. Het zijn allemaal internationals, die als full-prof actief zijn. Het is een team dat fouten meteen afstraft. Dat zag je voor rust bij beide doelpunten. Op dat moment had ik wel even het gevoel dat het weer net zo zou gaan als vorig seizoen, toen we tegen Lyon twee keer met ruime cijfers verloren. Wat dat betreft vind ik dan ook dat de ploeg het na rust heel goed gedaan heeft. Je weet dat je tegen een dergelijke tegenstander maar een paar kansen krijgt. Wanneer je er daar dan toch een van weet te benutten, heb je het goed gedaan.’.

Vraag is natuurlijk of de 1-2 nederlaag nog perspectief biedt voor de return in Parijs. Ondanks het verlies en de opgave in elk geval twee keer te moeten scoren, ziet Veurink nog mogelijkheden voor zijn ploeg. ‘Ik vind dat we vandaag echt hebben laten zien dat we dat we, in vergelijking met vorig seizoen, een stuk verder zijn. Natuurlijk zal het in Parijs heel lastig worden, maar ik denk dat we ook daar niet kansloos hoeven te zijn. Wanneer we daar twee keer scoren, zijn we alsnog door.’

(foto Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief