Zondag 19 mei 2024
Twentesport

FC Twente – VVV-Venlo 4-1 (3-1) – Analyse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 28 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

Het was een leuke wedstrijd, echt een ouderwets avondje FC Twente. Ik vond die ploeg over de gehele wedstrijd gezien echt twee klassen beter dan VVV-Venlo. Toch speelde die ploeg niet heel slecht en slaagden ze er wel in om wat speldenprikjes uit te delen. Nadat VVV-Venlo de gelijkmaker scoorde, ging FC Twente een hoger tempo spelen, waarbij ze goed gebruik maakten van de zijkanten.

Ik vond Ola John de uitblinker, hij had een aantal goede acties. Wout Brama speelde goed tussen de linies en Willem Janssen was voortdurend in beweging. Daardoor werd VVV-Venlo telkens van het kastje naar de muur gespeeld.. De tweede helft speelde FC Twente nog twee tempo’s hoger en kwam VVV-Venlo er helemaal niet meer aan te pas. Marc Janko had vandaag wel vier keer kunnen scoren. Het viel me op dat hij vandaag ook voetballend mee kon. Hij viel dit keer niet negatief op, door balverlies, zoals dat vorig jaar vaak wel het geval was. Dat komt ook doordat FC Twente anders speelt dan afgelopen seizoen. Toen werd er gespeeld tot aan het strafschopgebied en moest hij het vervolgens af zien te maken. Nu wordt hij eerder aangespeeld en heeft hij Luuk de Jong bij hem in de buurt spelen. Dat zag je bij de 2-1, Janko werd aangespeeld en kon De Jong bedienen. Janko wordt bovendien nu veel beter vanaf de vleugel bediend dan afgelopen seizoen. Wat dat betreft is het goed dat hij is gebleven. Wat me ook opviel is dat VVV-Venlo een aardige voorhoede heeft. Wanneer er bij FC Twente in de opbouw iets mis ging, kwamen ze er razendsnel uit. In die situaties was het voor Tim Cornelisse lastig verdedigen, met zoveel ruimte in zijn rug. Roberto Rosales viel op die positie na rust goed in.

 Ik heb een mooie avond gehad, met een wedstrijd die ik voor het amusement een 8 geef. Uitblinkers von ik Luuk de Jong en Wout Brama, die ik beide een ster geef. De man van de wedstrijd was voor mij Ola John, die ik twee sterren toe ken.

FC Twente – VVV-Venlo 4-1 (3-1)
Scoreverloop:
2. Ruiz 1-0, 26. Musa 1-1, 28. De Jong 2-1, 31. Janko 3-1, 66. De Jong 4-1
Scheidsrechter: Van Hulten
Gele kaart: Emunike (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 25.700
Amusementswaarde: 8
Man van de wedstrijd: Ola John
Sterren: Ola John (2x), Wout Brama (1x), Luuk de Jong (1x)
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse (46. Rosales), Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, De Jong (81. Rendla), Janssen, Ruiz, Janko, John (74. Berghuis) 
VVV-Venlo: Gentenaar, De Regt, Mei, Yoshida (77. Timisela), Emenike, Maguire (69. Kruysen), Meeuwis, Linssen ,Musa, Uchebo, Cullen (81. Wildschut)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief