Zondag 16 juni 2024
Twentesport

FC Twente – VVV-Venlo 4-1 (3-1) – Analyse door Michael Dikken

Geplaatst op 28 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente begon heel goed aan de wedstrijd, maar vergat vervolgens om door te drukken. Daardoor had de eerste helft twee fases. VVV-Venlo kwam terug in de wedstrijd, waarna FC Twente een tandje hoger schakelde en uit liep naar 2-1 en 3-1. Het waren ook nog eens allemaal heel mooie doelpunten. Toch was het echt de wedstrijd van de gemiste kansen. Marc Janko had vijf of zes keer kunnen scoren. Hij kon op een gegeven moment wel in de grond kruipen, na weer een gemiste kans.Ook Luuk de Jong had een aantal goede mogelijkheden. Met name de tweede helft, toen VVV-Venlo kapot gespeeld was, vond ik FC Twente heel goed. Best knap om na het duel met Benfica weer zo’n wedstrijd te kunnen spelen. Het was echt een duel met een heel hoge amusementswaarde, ik geef daar dan ook een 8 voor.

 Ik vond Ola John echt een openbaring. Ik kijk graag naar hem. Heel jammer dat hij bij de actie, waarbij hij naar binnen kwam en met zijn schot de paal raakte het doel niet trof. Hij had echt een doelpunt verdiend. Als je bedenkt dat hij nog maar 19 jaar is en er nu al staat, is dat geweldig. Ik verkies hem dan ook als man van de wedstrijd.

 Ik heb Ola John twee sterren toegekend, Douglas krijgt er een en ook Willem Janssen krijgt een ster. Dat is echt een speler die niet opvalt maar ontzettend veel goede dingen doet. Hij is ondanks zijn onopvallende spel van heel grote waarde voor de ploeg. Ook Luuk de Jong geef ik een ster, dus vandaag vier spelers die sterren krijgen, dat vond ik gezien het spel gewoon verdiend. Daarentegen vond ik Peter Wisgerhof en Dwight Tiendalli juist minder goed spelen. Toch zie je dat dit FC Twente echt als team opereert. Het enthousiasme straalt er van af. Dat is ook heel leuk voor het publiek. Ik hoop dat FC Twente er in gaat slagen om dit niveau vast te houden.

FC Twente – VVV-Venlo 4-1 (3-1)
Scoreverloop:
2. Ruiz 1-0, 26. Musa 1-1, 28. De Jong 2-1, 31. Janko 3-1, 66. De Jong 4-1
Scheidsrechter: Van Hulten
Gele kaart: Emunike (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 25.700
Amusementswaarde: 8
Man van de wedstrijd: Ola John
Sterren: Ola John (2x), Douglas(1x), Willem Janssen (1x)
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse (46. Rosales), Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, De Jong (81. Rendla), Janssen, Ruiz, Janko, John (74. Berghuis) 
VVV-Venlo: Gentenaar, De Regt, Mei, Yoshida (77. Timisela), Emenike, Maguire (69. Kruysen), Meeuwis, Linssen ,Musa, Uchebo, Cullen (81. Wildschut)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief