Donderdag 18 april 2024
Twentesport

FC Twente weer aan kop

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft de koppositie in de Eredivisie weer in handen. De Enschedese club won vanmiddag met 4-2 van ADO Den Haag. Anders dan de stand doet vermoeden hadden de Tukkers een moeizame middag.

Na een kwartier kwam ADO namelijk al op voorsprong uit een penalty van Lex Immers. En daarbij mocht Leroy Fer, die al geel op zak had, niet klagen dat hij geen tweede prent incasseerde. FC Twente deed snel wat terug via Marc Janko, die een breedtepass van Douglas binnenwerkte, maar kreeg desalniettemin een moeilijke middag, waarin de ploeg terugviel in werkvoetbal en ‘lange halen.’ De enige goede kans tot aan de rust werd bovendien om zeep geholpen door Ola John. De aanvaller maakte een knappe actie, maar ging voor eigen succes, in plaats van de volledig vrijstaande Janko te bedienen.

Pas na de rust stelde FC Twente de drie punten veilig. Douglas kopte een voorzet van Roberto Rosales binnen (2-1) en een kwartier later controleerde Luuk de Jong knap na een lobje van Leroy Fer (3-1). De luxe positie bracht de thuisclub vervolgens even in een dipje, waar de gebroeders Verhoek dankbaar van profiteerden. Wesley gaf de voorzet, John rondde af (3-2). Invaller Emir Bajrami voorkwam nog geen minuut later een mogelijk paniekerig slot, door de 4-2 loeihard tegen de touwen te werken. Het betekende voor FC Twente, dat een mager optreden liet zien, maar met de zege op ADO dankbaar profiteerde van het 2-2 gelijkspel tussen PSV en Ajax, alsnog de status van lijstaanvoerder in de competitie.

Scoreverloop: 14. Immers 0-1 (pen.), 16. Janko 1-1, 56. Douglas 2-1, 72. De Jong 3-1, 77. J. Verhoek 3-2, 78. Bajrami 4-2, 90+2. De Jong 5-2
Scheidsrechter: Gumienny (België)
Geel: Fer en Brama (FC Twente) Immers (ADO Den Haag)
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Fer (78. Landzaat), De Jong, Brama, Rosales, Janko (62. Janssen), John (75. Bajrami)
ADO Den Haag: Coutinho, Ammi, Leeuwin, Horvath, Luksik, Immers, Radosavljevic (66. Chery), Toornstra, W. Verhoek, J. Verhoek, Vicento (29. Höcher)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief