Dinsdag 23 april 2024
Twentesport

FC Twente wil ‘gelauwerde trainer’

Geplaatst op 14 juni 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Er komt maar geen einde aan de geruchtenstroom van kandidaten bij FC Twente. Aan de lange lijst met namen, die de afgelopen weken de revue passeerden, zijn nu ook Marco van Basten en Ronald Koeman toegevoegd. Er zou zelfs al contact zijn geweest met beide clubloze trainers. Voorzitter Joop Munsterman (foto) verduidelijkt dat Twente op zoek is naar een gelauwerde trainer.

Eerder werden Steve McClaren en Frank Rijkaard nadrukkelijk in verband gebracht met FC Twente. McClaren tekende onlangs bij Nottingham Forest. Rijkaard behoort niet tot de kandidaten. Alfred Schreuder zal maandag, als de Enschedese club start met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, voor de groep staan, maar dat zal slechts een noodoplossing zijn, aangezien de Barnevelder niet over de vereiste trainersdiploma’s beschikt.

Na het vertrek van Michel Preud’homme zijn de Tukkers vooral op zoek naar een gelauwerde hoofdtrainer, vertelt Joop Munsterman tegenover het AD. De voorzitter laat zich echter niet opjagen. ‘Je kunt niet zorgvuldig genoeg omspringen met de aanstelling van een nieuwe trainer. We hebben het wel over een kwaliteitsfunctie, die weloverwogen moet worden ingevuld. Dat hebben we eerder bij Steve McClaren en Michel Preud’homme ook gedaan’, zegt Munsterman. Aangezien de preses geen haast heeft, is de kans aannemelijk dat de nieuwe hoofdtrainer gedurende de voorbereiding pas wordt aangesteld.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. H. Velthuis says:

    Als het maar geen Co Adriaanse of Ronald Koeman wordt
Archief