Woensdag 24 april 2024
Twentesport

FC Twente wint door twee prachtdoelpunten

Geplaatst op 13 augustus 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente heeft vanavond haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen met een zuivere 2-0 overwinning afgesloten. Het duel tegen AZ, dat met een met waardige minuut stilte begon, kende twee hoogtepunten, waarvan de één nog mooier was dan de ander. De vroege openingstreffer van Marc Janko was subliem binnengekopt, de lob van Bryan Ruiz, halverwege de tweede helft, was meer dan weergaloos.

In de Grolsch Veste, waar de supporters, de club en de nabestaanden van de slachtoffers vlak voor aanvang voor het eerst gezamenlijk stilstonden bij het tragische dakongeval eerder deze zomer, kregen de toeschouwers een prima wedstrijd voorgeschoteld. De slotlinie maakte weliswaar onnodige foutjes, maar het middenveld en aanval oogden, in aanloop naar de play-offwedstrijd om de Champions League, meer dan solide. FC Twente was de meest dominante ploeg en moest slechts waakzaam zijn voor de Alkmaarse omschakeling. Die luxe was een gevolg van de vroege en perfecte kopgoal van Marc Janko, die een vrije trap letterlijk op zijn hoofd liet vallen en daardoor op subtiele wijze doelman Esteban verschalkte. Met Bryan Ruiz, die na de rust inviel voor de ongelukkig spelende Steven Berghuis, creëerden de Tukkers nog meer gevaar. Ruiz zakte terug en verdeelde het spel, maar zorgde zelf voor het moment van extase. Nadat hij Nick Viergever uitkapte en de ‘zestien’ indook, lobde de Costaricaan de bal weergaloos en op ongekende wijze over Esteban. FC Twente liet vervolgens een prima optreden zien, tegen de club waar het vorig seizoen maar liefst twee keer van verloor. Het positiespel, met Wout Brama, Willem Janssen en Luuk de Jong als sterkhouders, was prima. De slordigheden waren te vinden bij de matig spelende Dwight Tiendalli en solo-artiest Ola John, die zijn acties te ver door dreef. Desondanks kunnen de Tukkers met tevredenheid terugkijken op de 2-0 overwinning tegen AZ en met een goed gevoel voorbereiden op het cruciale thuisduel tegen Benfica, aanstaande dinsdag. FC Twente heeft het publiek in de Grolsch Veste, met de prestatie in de eerste thuiswedstrijd sinds tijden, in ieder geval een goed gevoel meegegeven.

Foto: Bryan Ruiz in duel met Pontus Wernbloom
(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. H. van Damme says:

    Fraai, maar ook heel treurig, zo’n verslaggever die een heel andere wedstrijd beleeft dan de gemiddelde kenner. Hij ziet een foute verdediging en een solide middenveld, waar iedere kijker een voor rust zwak (Jansen) en slordig (Brama)middenveld zag en verdedigende uitblinker Douglas en een solide Wisgerhof. Eén van de uitblinkers, Ola John, speelt volgens de Goeyen slordig, terwijl de dit keer zeer slordige De Jong balvast was???
Archief