Woensdag 17 april 2024
Twentesport

FC Twente ziet vooralsnog af van Strootman en Wijnaldum

Geplaatst op 30 mei 2011 door   ·   5 Reacties

ENSCHEDE – FC Twente ziet vooralsnog af van het aantrekken van Kevin Strootman (FC Utrecht) en Georginio Wijnaldum (Feyenoord). Voorzitter Joop Munsterman (foto) van de bekerhouder laat vanuit de Verenigde Staten weten dat beide transfers van de baan zijn. ‘Er komen vast goede andere spelers voor in de plaats’, zegt hij.

FC Twente weigert astronomische bedragen neer te tellen voor beide middenvelders. Hun clubs vragen rond de zeven miljoen euro. De club uit Enschede deed vorige week een bod op Strootman, dat door FC Utrecht echter als ‘bijna beledigend’ van tafel werd geveegd.

De preses verblijft in de Verenigde Staten, om het samenwerkingsverband met de Nederlandse club Dayton Dutch Lions verder invulling te geven. Hij sprak er gisteren met Blaise Nkufo, de Twentse topscorer aller tijden, die vorige maand na een jaartje Seattle Sounders zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. Nkufo, woonachtig in het Canadese Vancouver, gaat vanuit Noord-Amerika iets in de scouting doen voor FC Twente.

Portugese media meldden gisteren dat Porto en Benfica hun oog op Bryan Ruiz hebben laten vallen, maar Munsterman weet niets van de interesse uit Portugal voor de sterspeler uit Costa Rica. ‘Niemand heeft zich bij ons gemeld’, zegt hij.

Daar komt bij dat Portugal niet op het lijstje van Ruiz’ favoriete voetballanden staat. Hij vindt die competitie te matig voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Onlangs zei hij daarover in het maandblad ELFVOETBAL:Ik ga alleen naar een belangrijke club. En die zal dan eerst een bod moeten doen bij FC Twente, want ik heb nog een contract tot 2013. Of ik wegga is niet zeker. Het zou kunnen gebeuren als er een goed aanbod ligt van een club die bij de top-5 speelt in Spanje, Engeland, Italië of Duitsland. De eerste twee hebben mijn voorkeur. Ik had al naar de Oekraïne gekund, maar dat wilde ik dus niet. En als ik hier blijf, is dat echt geen straf, want Twente speelt Champions League en speelt om de titel.’

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Hans RAATS says:

  Terecht deze beslissing nu denken de clubs even het grote geld binnen te halen. Zeer verstandig besluit om het niet te doen. Boeke Booy moet zich na laten kijken, ook deze ie mijn ogen een zakkenvuller, 1e klas, hij is nog erger dan een politicus, b.v. KOK, ZALM, BOS, HERFKENS.

 2. Robert says:

  En die clubs hebben groot gelijk dat ze de hoofdprijs vragen. Twente heeft zich natuurlijk lelijk vergist, door Strootman in een eerder stadium te laten schieten.

  Maar goed, vanuit alle windstreken zullen er wel weer nieuwe exoten binnen worden gehaald.

 3. H. Velthuis says:

  Helemaal met heer Munsterman eens.
  Er komt nog wel weer een snoepje voorbij

 4. Gert Schutteman says:

  Guidetti was en is misschioen ook een snoepje, lees overal dat hij al medisch gekeurd is maar op de officiele website lees en hoor ik niets van Guidetti.

 5. Janneke says:

  Misschien wel afgekeurd. Je weet het nog maar nooit.
Archief