Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Fulham – FC Twente 1-1 (1-1) – Analyse door Erwin Nieland

Geplaatst op 15 september 2011 door   ·   Geen reacties

Ik vond dat de wedstrijd een terechte uitslag had. FC twente speelde te veel voetbal in de breedte, ze hadden moeite met de diepte. De passing was slordig. Toen Fulham een tandje hoger ging spelen, kreeg FC Twente het moeilijk. Voetballend komen de backs te kort. Ook werden er geen ballen tussen de linies door naar een vrijstaande derde man gespeeld, of was er een speler die een goede individuele actie maakte.

De tweede helft ging Fulham wat meer Engels spelen en werd de eerste bal vaker diep gespeeld, ongecompliceerd naar het zestienmetergebied, om zo kansen te creëren. Fulham speelde daarmee opportunistisch. Terwijl FC Twente probeerde te blijven voetballen. Ik vond het gelijke spel verdiend. Wanneer Fulham thuis speelt, verwacht je dat die ploeg meer kansen zal krijgen, maar uiteindelijk scheelde het niet zo veel. Ook FC Twente kreeg kansen. Ik vond dat Nikolay Mihaylov goed keepte.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg FC Twente nog enkele kansen. In die fase slaagde Willem Janssen er in om meer op te vallen. De wedstrijd leek nog even te kantelen, maar uiteindelijk was het gelijke spel terecht.

Als liefhebber zie ik liever Steven Berghuis spelen dan Roberto Rosales. Berghuis heeft toch specifieke kwaliteiten, een bal vasthouden of een steepass geven. Ik geef het duel een 7 wat amusement betreft. Ik heb me wel vermaakt. Het ging toch tussen hoop en vrees en dat maakt de wedstrijd interessant. Als man van de wedstrijd kies ik voor de goed spelende Douglas en voor Nikolay Mihaylov vanwege zijn reddingen.

Fulham – FC Twente 1-1 (1-1)
Scoreverloop:
19. Johnson 1-0, 41. De Jong 1-1.
Geel: Grygera, Murphy, Senderos, Dempsey (Fulham) Brama en Rosales (FC Twente)
Amusementswaarde: 7
Man van de wdstrijd: Douglas, Nikolay Mihaylov (FC Twente)
Fulham: Schwarzer, Baird, Hangeland, Grygera, Briggs (81. Senderos), Kasami (74. Duff), Murphy, Sidwell, Dempsey, Johnson (65. Zamora), Dembele.
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Fer, Brama, Janssen (84. Landzaat), Rosales, De Jong, John (68. Bajrami).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief