Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Fulham – FC Twente 1-1 (1-1) – Analyse door Michael Dikken

Geplaatst op 16 september 2011 door   ·   1 Reactie

De wedstrijd was niet enerverend. FC Twente speelde in de beginfase redelijk. Dat kwam ook omdat Fulham geen druk naar voren zette. Toen ze dat wel deden kwamen er voor FC Twente problemen. Tiendalli gaf een breedtepass waarvan je in de jeugd leert het zo niet te doen. Daarna pakte FC Twente het wel redelijk op. Luuk de Jong maakte een knap doelpunt, de 1-1 was op dat moment een terechte stand.

De tweede helft was het allemaal wat fysieker. Ik vond Fulham matig, je ziet in die ploeg Dembele, toch een goede voetballer, ondersneeuwen. Dan vraag je je af of Bryan Ruiz het bij zo’n ploeg wel naar zijn zin zal hebben. Voetballend gezien was de tweede helft niet enerverend. Fulham had niet de kwaliteit om door te drukken en kreeg alleen mogelijkheden door fouten bij Twente. Nikolay Mihaylov wist een aantal keer goed in te grijpen. De laatste tien minuten kreeg FC Twente kansen, maar bleef het helaas bij 1-1.

Ik vond de keuze voor Roberto Rosales als rechtsbuiten verrassend. Zeker omdat Co Adriaanse ook kon beschikken over Steven Berghuis en Emir Bajrami. Ik weet niet precies wat de gedachte er achter was. Rosales is geen rechtsbuiten, geeft ook nauwelijks voorzetten, hoewel uit de voorzet die hij gaf wel de 1-1 van De Jong kwam. FC Twente heeft voor wedstrijden op dit niveau toch een paar spelers  die buiten de boot vallen. Peter Wisgerhof heeft zijn beste tijd gehad. In de eredivisie kan hij nog wel mee, maar op dit niveau komt hij te kort. FC Twente mist iemand die van achteruit kan opbouwen. Ook Cornelisse komt te kort. Ik vond de achterste linie sowieso erg matig. Tiendalli zat ook niet in de wedstrijd.

Het middenveld moet duidelijk nog aan elkaar wennen. Dat geldt het meest voor Leroy Fer. Wout Brama wisselde heel goede met slechte momenten af, alsof hij soms niet goed bij de les was. Hij leek te denken soms een bal rustig aan te kunnen nemen of reageerde net te laat. Luuk de Jong leek op een einlandje te spelen, ook omdat Ola John niet echt in de wedstrijd zat. Hij probeerde wel zijn acties te maken, maar komt op dit niveau toch wat kracht te kort.

Al met al is 1-1 een goed resultaat, waar FC Twente denk ik vooraf wel voor getekend zou hebben. Ik geef de wedstrijd een 6 wat amusementswaarde betreft. Ik kies Nikolay Mihaylov, vanwege zijn goede reddingen, als man van de wedstrijd.

Fulham – FC Twente 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 19. Johnson 1-0, 41. De Jong 1-1.
Geel: Grygera, Murphy, Senderos, Dempsey (Fulham) Brama en Rosales (FC Twente)
Amusementswaarde: 6
Man van de wdstrijd: Nikolay Mihaylov (FC Twente)
Fulham: Schwarzer, Baird, Hangeland, Grygera, Briggs (81. Senderos), Kasami (74. Duff), Murphy, Sidwell, Dempsey, Johnson (65. Zamora), Dembele
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Fer, Brama, Janssen (84. Landzaat), Rosales, De Jong, John (68. Bajrami)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. John says:

    Tiendalli hoort niet de basis. Vorige week bij Roda speelde hij ook niet best en was schuldig aan 1 doelpunt. Nu weer!!!
Archief