Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Guilian Preud’homme mag nu pas van de Fifa voor FC Twente voetballen

Geplaatst op 13 januari 2011 door   ·   Geen reacties

13 januari 2011
HENGELO – Het heeft lang geduurd, zeer lang zelfs, maar Guilian Preud’homme (17) mag vanaf vandaag officiële wedstrijden voor FC Twente spelen.
De zeventienjarige Preud’homme junior woont samen met zijn ouders en zus in Twente, maar hij mocht nog niet in officiële wedstrijden uitkomen. De Fifa had zijn overschrijving in onderzoek, maar heeft hem thans speelgerechtigd verklaard. Hij maakt deel uit van de A-junioren van de opleiding van FC Twente. Dit geldt ook voor de zestienjarige Noorse aanvaller Jens Marius Kolseth, die in juli een opleidingscontract tekende.

Preud’homme junior is een lange sterke back die ook al bij Standard Luik speelde en daarna voor KV Mechelen in de buurt van zijn toenmalige woonplaats. Juist toen hij van Mechelen naar de club van zijn vader KAA Gent zou overstappen, dat hem een contract voor langere tijd wilde laten tekenen, vertrok hij met senior naar FC Twente.

Overigens doet in België het gerucht de ronde dat FC Twente opnieuw belangstelling zou hebben getoond voor Kevin de Bruyne, de negentienjarige  middenvelder van Racing Genk, waarvoor de landskampioen medio 2010 ook al belangstelling had. Genk sloeg toen echter een bod van FC Twente af.
De Bruyne wordt gezien als een van de grootste talenten van België.Hij debuteerde afgelopen jaar voor de Rode Duivels en wordt door meer clubs in binnen- en buitenland gevolgd, waaronder Chelsea en Anderlecht. Sinds oktober echter speelde hij niet meer wegens de ziekte van Pfeiffer. Inmiddels is hij weer in training. In de laatste competitiewedstrijd tegen Lokeren stond hij weer in de basis van de huidige nummer 2 van België, maar werd halverwege de tweede helft vervangen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief