Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Heracles Almelo– FC Twente 1-1 (0-0) – Analyse door Andre Manuel

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   2 Reacties

De eerste helft was er niet veel te beleven. Het was wel spannend, maar niet goed. De tweede helft was FC Twente beter en kwam het verdiend op voorsprong. Vervolgens had het ook 2-0 en 3-0 kunnen worden. Een derby maakt meer los dan een normale wedstrijd. Dat leidde er toe dat FC Twente onnodig puntverlies leed. Een gestolen punt voor Heracles. FC Twente heeft het te wijten aan het niet benutten van de kansen die het kreeg. Na de 1-0 had Wisgerhof ook de 2-0 moeten maken. Leroy Fer gaf een paar keer een goede steekpass. Uit een daarvan had Willem Janssen moeten scoren. Ola John zat niet echt in de wedstrijd.

Ik vond Heracles angstig spelen. Het zo geroemde positiespel kwam er vandaag niet uit, ook omdat FC Twente goed druk zet. Al met al voor beiden een schamel puntje. Wanneer AZ morgen weet te winnen, wordt het gat naar boven bijna onoverbrugbaar. Een derby is altijd mooi, ook omdat het publiek er achter gaat staan. Ik geef de wedstrijd een 7. Als man van de wedstrijd kies ik voor Leroy Fer.De tweede helft speelde hij eindelijk zoals we hem van Feyenoord kennen. Hij buffelde, veroverde ballen en had ook nog een intelligente steekpass. Ik was blij dat hij eindelijk in de basis stond. Hij is in mijn ogen echt  de opvolger van Theo Janssen. Daarnaast heb je dan nog Wout Brama die alles dicht loopt. Ik geef een ster aan Fer en aan Duarte. Dat was de enige speler bij Heracles die nog voor een beetje dreiging kon zorgen. Plet had duidelijk zijn avond niet. Hij moet ballen van de zijkant krijgen, dat gebeurde niet en dus liep hij maar een beetje te höbelen.

Heracles Almelo– FC Twente 1-1 (0-0)
Scoreverloop:  
50. Wisgerhof 0-1, 92. Duarte 1-1.
Geel: Breukers (Heracles)
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd:
Leroy fer (FC Twente)
Sterren: Duarte, Fer
Heracles: Pasveer, Breukers, Rienstra, vd Linden, Jallo, Quansah, Overtoom (87. Pedro), Duarte, Armenteros (68. Vejinovic), Plet, Everton.
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Landzaat, Fer, Bajrami (27. Gouriye), De Jong en John (77. Janssen).

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jeroen says:

    Sorry Andre Manuel een gestolen punt!! Ben je de 100% kans van Everton even vergeten en de scrimmage voor het doel van Twente in de 2e helft? Dan wil ik het nog niet hebben over de mogelijkheid van Armenteros, die in de 16 meter finaal over de bal maaide!

  2. Truus says:

    Andre,je hebt een andere wedstrijd gezien dan menigeen,vraag me af,of je wel echt verstand van voetbal hebt!!

    Een gestolen punt,man wat ben je toch DOM!!
Archief