Vrijdag 25 oktober 2024

Heracles Almelo– FC Twente 1-1 (0-0) – Analyse door Wim Neeskens

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   2 Reacties

Ik vind dat FC Twente vandaag twee punten verloren heeft en niet dat Heracles er een gewonnen heeft. De 1-1 uitslag was niet onverdiend, want FC Twente verzuimde de 2-0 te maken en kreeg het deksel op de neus. De beste man van het veld was Lerin Duarte.

Wat iedereen vergeet is dat Everton Heracles in de 48e minuut op voorsprong had kunnen brengen. Was die bal er in gegaan, dan had ik het nog wel eens willen zien. Peter Bosz zei na afloop dat zijn ploeg tegen AZ in fases weggespeeld werd, maar nu controle had en dat was ook zo. Jallo kwam er in na het wegvallen van Looms. Ik vind dat hij het goed gedaan heeft. De eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig. Na rust vond ik FC Twente beter. Na de 1-0 verzuimde Wisgerhof de 2-0 te maken. Duarte, veruit de beste man van het veld, maakte via de benen van Wisgerhof gelijk. Mihaylov zei dat hij de bal te laat zag. Voor de toeschouwers was het een leuk duel.

Als man van de wedstrijd kies ik voor Duarte. De wedstrijd geef ik een 7. Het was voor FC Twente een zegen dat Bajrami uitviel. Zijn vervanger Gouriye vond ik lange tijd beter spelen dan Bajrami gedaan heeft. Voor FC Twente is dit een teleurstellend resultaat, dat ze nog wel eens op kan breken. Vandaag sterren voor Duarte (2), Brama en Pasveer.

Heracles Almelo– FC Twente 1-1 (0-0)
Scoreverloop:  50. Wisgerhof 0-1, 92. Duarte 1-1.
Geel: Breukers (Heracles)