Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Heracles Almelo– FC Twente 1-1 (0-0) – Analyse door Wim Neeskens

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   2 Reacties

Ik vind dat FC Twente vandaag twee punten verloren heeft en niet dat Heracles er een gewonnen heeft. De 1-1 uitslag was niet onverdiend, want FC Twente verzuimde de 2-0 te maken en kreeg het deksel op de neus. De beste man van het veld was Lerin Duarte.

Wat iedereen vergeet is dat Everton Heracles in de 48e minuut op voorsprong had kunnen brengen. Was die bal er in gegaan, dan had ik het nog wel eens willen zien. Peter Bosz zei na afloop dat zijn ploeg tegen AZ in fases weggespeeld werd, maar nu controle had en dat was ook zo. Jallo kwam er in na het wegvallen van Looms. Ik vind dat hij het goed gedaan heeft. De eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig. Na rust vond ik FC Twente beter. Na de 1-0 verzuimde Wisgerhof de 2-0 te maken. Duarte, veruit de beste man van het veld, maakte via de benen van Wisgerhof gelijk. Mihaylov zei dat hij de bal te laat zag. Voor de toeschouwers was het een leuk duel.

Als man van de wedstrijd kies ik voor Duarte. De wedstrijd geef ik een 7. Het was voor FC Twente een zegen dat Bajrami uitviel. Zijn vervanger Gouriye vond ik lange tijd beter spelen dan Bajrami gedaan heeft. Voor FC Twente is dit een teleurstellend resultaat, dat ze nog wel eens op kan breken. Vandaag sterren voor Duarte (2), Brama en Pasveer.

Heracles Almelo– FC Twente 1-1 (0-0)
Scoreverloop:  50. Wisgerhof 0-1, 92. Duarte 1-1.
Geel: Breukers (Heracles)
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd:
Lerin Duarte (Heracles)
Sterren:
Duarte (2), Brama en Pasveer.
Heracles: Pasveer, Breukers, Rienstra, vd Linden, Jallo, Quansah, Overtoom (87. Pedro), Duarte, Armenteros (68. Vejinovic), Plet, Everton.
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Landzaat, Fer, Bajrami (27. Gouriye), De Jong en John (77. Janssen).

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. scet says:

  Gouriye beter dan Bajrami,dan heb je er geen verstand van. Zijn beide te slecht voor FC Twente!!Voegen niks toe en dan kan Gouriye nog groeien,maar Bajrami meteen verkopen.
  Tenminste als er een gek is wie deze speler wil kopen!!

 2. Roy vak R says:

  Lijkt me duidelijk dat deze analyse is geschreven door iemand die de wedstrijd objectief heeft bekeken, in tegenstelling tot de andere analyse van deze wedstrijd!!!
  1e helft ging gelijk op waarbij eigenlijk beide ploegen vroeg druk zetten en waarbij niet echt noemenswaardige kansen werden gecreeerd.
  2e helft had twente wat meer overwicht en had het na de 0-1 de wedstrijd in het slot kunnen gooien.
  Doordat dit uitbleef en heracles het laatste kwartier weer beter tot voetballen kwam, werd de druk voor de goal van twente weer groter.
  Na een scrimmage in de 16 meter van twente bleef de druk erop en viel alsnog de gelijkmaker, wat gezien de hele wedstrijd dan ook een zeer terechte uitslag is!!!
  Jallo deed het overigens zeer verdienstelijk op de plek van Looms…van mij mag hij als hij zo blijft spelen blijven staan ipv Looms, die gewoon snelheid te kort komt en vaak vanaf zijn kant tegengoals moet incasseren…
Archief