Zaterdag 13 juli 2024
Twentesport

Heracles legt met Žambůrek een zesde aanwinst vast

Geplaatst op 4 juli 2024 door   ·   Geen reacties

ALMELO -De 23-jarige middenvelder Jan Žambůrek is de zesde aanwinst van Heracles Almelo met het oog op het komende seizoen. Hij komt over van het Deense Viborg FF en tekent een contract in Almelo tot medio 2028. De linksbenige speler spreekt zelf, althans in een persbericht, over een nieuw avontuur. Volgens directeur Hoogma betreft het’een goede impuls binnen onze selectie’, want een multifunctionele en dynamische middenvelder met veel loopvermogen.

Žambůrek is afkomstig uit de jeugdopleidingen van Bohemians Praha en Slavia Praag. In 2018 verruilde hij zijn geboortestad voor een dienstverband bij het Engelse Brentford waar hij daags na zijn achttiende verjaardag zijn profdebuut maakte in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Hull City AFC. In totaal speelde Žambůrek 23 wedstrijden in de Championship namens Brentford. Daarnaast werd hij tijdens zijn dienstverband in London voor een half seizoen verhuurd aan Shrewsbury Town.

Na zijn periode in Engeland tekende de jeugdinternational van Tsjechië voor Viborg FF, uitkomend in de Deense Superligaen. Namens Viborg FF kwam Žambůrek tot 45 wedstrijden, waarvan zes kwalificatiewedstrijden voor de UEFA Conference League. Vorig seizoen kwam de middenvelder uit voor Slovan Liberec, de nummer zeven van Tsjechië van afgelopen seizoen.

Žambůrek is een Tsjechisch jeugdinternational. De in Praag geboren voetballer doorliep alle jeugdelftallen van Tsjechië en speelde vijftien interlands voor Tsjechië Onder 21, het hoogste jeugdelftal van dat land.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief