Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Jan van Halst houdt het voor gezien bij FC Twente

Geplaatst op 30 augustus 2011 door   ·   3 Reacties

ENSCHEDE – Wat je in eerdere interviews tussen de regels door al een beetje kon vermoeden, blijkt te kloppen.  Jan van Halst (foto) vertrekt  bij FC Twente, de club waarmee hij vergroeid leek te zijn. Per 1 december is hij weg.

Van Halst geeft aan er voor zichzelf niet zeker van te zijn nog lang in Enschede te willen werken en dat het voor de club daarom beter is als iemand anders zijn taken overneemt. ‘Met de afronding van de uitbreiding van de ‘U’ staat de club voor een nieuwe ambitieuze periode. Als je er van tevoren niet zeker van bent of  je deze periode tot het einde toe af zult maken, moet je een en ander  in het belang van de club tijdig aangeven, zodat de organisatie daarop in kan spelen. De komende weken zullen we gebruiken om mijn werkzaamheden over te dragen en zal ik nadenken over mijn persoonlijke toekomst. Ik ben trots dat ik de afgelopen jaren een rol heb mogen spelen in de enorme ontwikkeling van FC Twente. Het spreekt voor zich dat ik, na in totaal 17 jaar werkzaam te zijn geweest voor deze mooie club, FC Twente altijd zal blijven volgen’, zegt Van Halst.

‘Wij vinden het bijzonder jammer dat onze Manager Algemene Zaken Jan van Halst FC Twente gaat verlaten, maar respecteren zijn beslissing. Mede dankzij zijn komst in 2003 is FC Twente op het niveau beland waar ze zich momenteel bevindt.  Persoonlijk zal ik hem zeker gaan missen’, reageert voorzitter Joop Munsterman.

Loopbaan
Jan van Halst trad in 2003 in dienst van FC Twente op de commerciële afdeling, in 2006 trad hij toe tot het management in de functie van Manager Commerciële Zaken. Sinds juni 2010 is Jan van Halst Manager Algemene Zaken. Als profvoetballer speelde hij bij FC Twente van medio
1990 toen hij de overstap van FC Wageningen naar FC Twente maakte, tot medio 1999 toen hij plotseling overstapte naar Ajax. Voor Twente heeft de voormalige middenvelder 223 competitiewedstrijden achter zijn naam staan met achttien doelpunten, 25 bekerwedstrijden (7 treffers), acht Europa Cup-wedstrijden met 1 doelpunt en vier keer speelde hij in de Intertoto-competitie, wat zijn totaal aantal officiële wedstrijden op 260 brengt met 26 doelpunten. Tijdens zijn actieve voetbalcarrière speelde hij ook voor FC Utrecht, Fortuna Sittard en Vitesse.

Memorabele momenten
Van Halst maakte tijdens zijn functie als manager diverse hoogtepunten mee waaronder het kampioenschap in 2010 en de uitbreiding van Arke Stadion naar Grolsch Veste.
In het boek De Top 40 van FC Twente  noemde Van Halst in 2005 de volgende vier momenten uit zijn actieve spelersperiode als de meest memorabele.

*Het overlijden van Tommie Krommendijk. We trokken samen op in de eerste weken bij Twente, we zaten in hetzelfde hotel. ik was tegelijk met hem gekomen. Ik was er echt kapot van, moest enorm huilen, ook weer tijdens de minuut stilte voor hem voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Haag.

*De penalty tegen Lillestrøm. Ik nam destijds de penalty’s, maar deze viel in de laatste seconden. We waren een ronde verder, dat was in jaren niet gebeurd. Ik weet nog dat de scheidsrechter me onder de aanloop nog  terugfloot. Ik nam een nieuwe aanloop: raak. Daarna bleek dat Oslo mooi was in de nacht.

*De overgang van het Diekman- naar het  Arke stadion. Twee keer winst, in het Diekman tegen Heerenveen en in het nieuwe stadion in de hitte tegen PSV. Ik vond het daarom zo’n memorabel moment, omdat ik vanaf 1990 meegegroeid was. Ik was al een man van de club geworden. Je zag aankomen dat de club weer groot kon gaan worden.

*De transfer naar Ajax. Ik had me al verzoend met een levenslange carrière bij Twente. Toen kwam er een topclub. Dat paste helemaal niet bij mijn zelfbeeld. Dat het altijd zo mooi voetballende Ajax mij zou willen hebben. Dat verwachtte ik niet, Feyenoord zou kunnen, maar Ajax? De impact van zo’n transfer is ongelooflijk. Mailtjes uit Amerika, uit Australië. Overal vandaan kreeg ik reacties.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. John says:

  Wedden dat hij naar Ajax gaat. Jack van Gelder zegde onlangs nog: “heeft ajax nog niet gebeld.”

  Jack is ook zo’n echte “jood”.

 2. H. Velthuis says:

  Inderdaad gaat hij naar “ajax”. Kan Studio Voetbal ook omgezet worden in stdudio ajax

 3. H. Velthuis says:

  Natuurlijk gaar hij naar ajax. Kunnen ze
  Studio Voetbal ook omzetten in studio ajax en als het kan in het panel ook tom egbers laten plaatsnemen zodat ze dan alleen over ajax kunnen lullen
Archief