Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Janko helpt FC Twente aan late zege

Geplaatst op 1 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Dankzij een late treffer van invaller Marc Janko, heeft FC Twente vanavond gewonnen van Fulham. In de Grolsch Veste werd het publiek allerminst verwend, maar bekeren de Tukkers in Europa verder als koploper van de poulefase. De laatste wedstrijd tegen Wisla Krakow doet er voor FC Twente niet meer toe. Het resultaat kan wel van belang zijn voor Fulham, dat bij eigen puntverlies en een nederlaag van de Tukkers uitgeschakeld is voor het Europa League-toernooi.

Het duel kwam pas laat op gang. De eerste helft oogde opbouwend vooral afwachtend, tegen het inzakkende Fulham. FC Twente moest het doen met twee mogelijkheden. Nacer Chadli oogde dreigend na een individuele actie, maar zijn schot was niet hard genoeg. De poging van Leroy Fer even later wel, maar de inzet miste richting. De Engelse ploeg was slechts één keer gevaarlijk toen Andrew Johnson diep werd gestuurd, maar Nikolay Mihaylov kwam alert uit.

Met Ola John in de ploeg, die de geblesseerde Leroy Fer (liesblessure) verving, kon FC Twente meer een stempel drukken op het duel dan voorheen. De buitenspeler was, door zijn kapbewegingen en voorzet, een plaag voor rechtsback Stephen Kelly. Dat het niet tot een treffer kwam, mag Luuk de Jong zich aanrekenen. De spits werd ongedekt in stelling gebracht, maar kopte naast. Hoewel het duel op een doelpuntloos gelijkspel afstevende, bracht invaller Marc Janko FC Twente alsnog drie punten. Uit een messcherpe voorzet van Roberto Rosales schoot de Oostenrijker in de slotminuut van dichtbij hard binnen.

Door de late treffer werd FC Twente, dat nog een duel voor de boeg geeft, vervroegd groepswinnaar. Het moet een gunstige loting opleveren. Op de zege was bovendien niets af te dingen. Tegen het tamme en inzakkende Fulham maakte FC Twente beheerst jacht op de overwinning. De ploeg met de meeste intenties zegevierde.

FC Twente – Fulham 1-0 (0-0)
Scoreverloop:
89. Janko 1-0
Rood: 90+2. Johnson, na twee keer geel
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer (46. John), Landzaat, Bajrami, De Jong, Chadli (79. Janko)
Fulham: Schwarzer, Kelly, Hughes, Hangeland, Riise, Dembele (83. Kasami), Etuhu, Murphy, Duff (34. Frei), Johnson, Zamora (87. Sa)

Foto: Marc Janko bedankt de fans voor de toejuichingen na zijn late maar winnende treffer
(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief