Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Janssen, Janssen en Janssen, gespreksonderwerpen na afloop

Geplaatst op 10 april 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na afloop werd gesproken over Janssen, Janssen en Janssen.  Drie naamgenoten waren onderwerp van nabeschouwingen, analyses en andere praat na de wedstrijd FC Twente-Roda JC. In willekeurige volgorde had je Theo, Willem en Ed Janssen die alle drie onderdeel waren van de agenda die na een wedstrijd moet worden afgewerkt.

Daar was allereerst Willem Janssen,  de dynamische middenvelder van Roda JC die volgend jaar bij FC Twente nieuwe impulsen hoopt te geven aan zijn loopbaan. Deze Janssen kwam twee keer in kansrijke positie, maar miste. Trainer Harm van Veldhoven had het tevoren met Janssen besproken. ‘Maar ik zag wel dat dit thema door zijn hoofd speelde. Het was een moeilijke wedstrijd voor hem. Je kunt weinig goed doen. Hij was niet helemaal vrij in zijn hoofd. Maar het wederzijds vertrouwen is groot. Hij speelde gewoon en moet ook dit soort dingen meemaken. Ik hoorde net van hem dat Brama en Wisgerhof hem ook een aantal keren hadden aangegeven dat hij zich gedeisd moest houden als hij volgend jaar Champions League zou willen spelen met zijn nieuwe club. Willem is een fantastische prof. Hij speelt een geweldige competitie en heeft ons dit jaar veel extra’s gegeven’, aldus Van Veldhoven.

Dan Theo Janssen. Waarom had de middenvelder in de beginfase van de tweede helft niet zelf de penalty genomen, toen Robbie Wielaert hands had gemaakt. Zoals hij tegen PSV raak schoot, zo had hij dat ook weer kunnen doen tegen Roda. Maar niet Janssen nam de strafschop, maar Bryan Ruiz. Hoe zit dat? Hoe werkt dat bij FC Twente? Dat was de vraag na  afloop aan coach Michel Preud’homme. ‘Het was zijn keuze. Ik geef daar verder geen mening over. Dat is een zaak van de interne keuken. De trainer geeft voor elke wedstrijd drie namen. De spelers veranderen dat volgens hun gevoel tijdens de wedstrijd’, verklaarde Preud’homme de gang van zaken.  Toen FC Twente in de slotfase nog een strafschop kreeg, nam Theo Janssen wel zijn verantwoordelijkheid en legde de bal achter de debuterende doelman Collin van Eijk die de weggestuurde Prus was komen vervangen.

De derde Janssen die een hoofdrol opeiste was de arbiter die luistert naar de naam Ed. Hij had volgens minstens 40.000 ogen al voor de rust een strafschop moeten geven toen Bart Buysse werd neergelegd in het strafschopgebied. Hij gaf FC Twente wel een strafschop toen Wielaert hands maakte, hetgeen een terechte beslissing was. Overigens kreeg de ex-FC Twente-verdediger geen kaart van Janssen. In de slotfase bood de Limburgse arbiter het tobbende FC Twente nogmaals de kans op de gelijkmaker toen doelman Prus Bryan Ruiz blokkeerde. Bij Roda waren ze boos, heel boos. ‘Dat was heel zwaar, want hij kreeg ook nog eens rood’, zei Van Veldhoven. ‘Ik mag toch hopen dat de KNVB dit komende week gaat rechtzetten.’ De coach had het in de rust al voorspeld. ‘Ik voelde aan dat dit zou gebeuren. En inderdaad, bij de handsbal van Wielaert gebeurde het. Maar hij deed het nog een keer’, zei Van Veldhoven die er verder geen woorden meer aan vuil wilde maken.

Foto: Theo Janssen benut kort voor tijd een strafschop. Het was de gelijkmaker.
(Foto Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief