Jong Twente na rust op stoom tegen beloften Sparta

Geplaatst op 22 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Jong FC Twente is goed begonnen aan de competitie. De thuiswedstrijd tegen Jong Sparta leverde een 5-0 zege op voor de Tukkers. De doelpunten vielen na de rust. Andrej Rendla (foto) scoorde twee keer. De andere Twentse doelpunten werden gemaakt door Ninos Gouriye, Theo Vogelsang en Cas Peters.

Voor rust wisten de bezoekers tegentreffers te voorkomen. Dat kwam met name doordat Ninos Gouriye slordig was in de afwerking, terwijl ook Sparta doelman Roy Kortsmit enkele keren goed ingreep.

Na de hervatting nam FC Twente snel afstand. Na negen minuten werd het schot van Gouriye, gestopt, maar wist Rendla van dichtbij de 1-0 in te tikken. Amper twee minuten later was het  opnieuw raak. Ook nu zorgde Gouriye voor de inleiding met een schot, waarna Rendla uit de draai met zijn hak de 2-0 liet aantekenen. De definitieve beslissing viel drie minuten later.Een schot van invaller Cas Peters werd gestuit, waarna Gouriye van dichtbij eenvoudig kon intikken. In de slotfase maakte Theo Vogelsang 4-0. Peters bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 5-0.

FC Twente – Sparta 5-0 (0-0).
Scoreverloop: 54. Rendla 1-0, 68. Rendla 2-0, 71. Gouriye 3-0, 80. Vogelsang 4-0, 90. Peters 5-0.
FC Twente: Bednarek, Bouma, Röseler, Thesker (77. Engberink), Buysse (46. Leugers), Mannes, Stockentree (66′.Peters) , Promes, Gouriye, Rendla, Vogelsang.