Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Mokotjo mag tegen ADO zijn voeten vanaf aftrap laten spreken

Geplaatst op 15 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

mokotjoENSCHEDE – FC Twente-trainer Alfred Schreuder gaat zaterdag in het duel met ADO Den Haag Kamohelo Mokotjo (foto) in de basis opstellen. De Zuid-Afrikaanse middenvelder, die vorige week werd overgenomen van PEC Zwolle, mag tegen de Hagenezen vanaf de aftrap zijn voeten laten spreken.

Vorige week, toen FC Twente bij Cambuur met moeite een gelijkspel uit het vuur sleepte, begon Mokotjo nog op de bank en mocht hij na de theepauze invallen. De middenvelder nam de Enschedeërs in de resterende drie kwartier aan de hand en stond zodoende aan de basis van het gelijkspel. Mede dankzij zijn inbreng kwam de ploeg na een 1-0 achterstand terug tot 1-1.

Zondag mag de creatieve middenvelder vanaf het beginsignaal in het elftal van Schreuder opereren. Dat gaat waarschijnlijk ten koste van linksback Dico Koppers, die zijn plek moet afstaan aan Robert Schilder.

Sowieso heeft Schreuder voor het duel met ADO meer te kiezen dan een week geleden, want Shadrach Eghan maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie. De kleine Ghanees was geblesseerd. De wedstrijd van zaterdag komt nog te vroeg voor Renato Tapia en aanvoerder Andreas Bjelland, die nog te veel last ondervindt van een ribblessure. Het hart van de defensie wordt dus wederom gevormd door Daryl Lachman en Cuco Martina.

ADO-trainer Henk Fräser kan zaterdag ‘gewoon’ een beroep doen op Gianni Zuiverloon en Roland Alberg. Het tweetal kwam licht geblesseerd uit het verloren thuisduel tegen Feyenoord (0-1), maar zijn fit genoeg om te starten.

De wedstrijd tussen FC Twente en ADO Den Haag begint zaterdag om 18.45 uur in de Grolsch Veste. De leiding is in handen van arbiter Reinold Wiedemeijer.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief