Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Kansloze nederlaag voor FC Twente bij PSV

Geplaatst op 14 december 2014 door   ·   Geen reacties

Alfred Schreuder - hoa - 2014-09-21-Heracles - FC Twente - hoa - 1-4 - (86)EINDHOVEN – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen PSV kansloos verloren. Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum zorgden voor een 2-0 eindstand in een wedstrijd die met een hogere uitslag had kunnen eindigen.

FC Twente slaagde er in Eindhoven geen moment in duidelijk te maken wat nu precies het strijdplan was. Dat was deels de verdienste van de thuisploeg, die met sterk en agressief aanvalsspel het duel vanaf de aftrap naar zich toe trok. Een nog belangrijkere reden was het eigen gebrek aan aanvalskracht van de Tukkers. Zo liet Torgeir Børven opnieuw zien niets in de Eredivisie te zoeken te hebben en slaagde ook het middenveld er nauwelijks in om voor aanvallende impulsen te zorgen. Gevolg was dat PSV een eenvoudige middag had en zonder zich al te veel in te spannen de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

Nog voor het openingsdoelpunt van Luuk de Jong, die Rasmus Bengtsson in de lucht de baas was en de tweede paal onbewaakt zag, was er een grote kans voor Børven. De aanvaller, die er eindelijk in slaagde de bal goed aan te nemen, slaagde er niet in te scoren. Die kans was de beste mogelijkheid van de Tukkers. Toen Georginio Wijnaldum vlak voor rust voor de 2-0 zorgde, was het duel beslist.

Na rust nam PSV, met het oog op de topper met Feyenoord van aanstaande woensdag, wat gas terug. Hierdoor slaagde FC Twente er wat beter in om mee te voetballen. Meer dan dat zat er niet in. In de slotfase zocht PSV opnieuw de aanval. Met enkele reddingen wist Sonny Stevens zich te onderscheiden en daarmee te bevestigen dat de keuze voor hem, in plaats van Nick Marsman, terecht is. Toch zal Alfred Schreuder (foto), zolang de afwezigheid van Luc Castaignos duurt, op zoek moeten naar een andere aanvallende oplossing, want de keuze voor Børven blijkt absoluut niet de oplossing.

PSV – FC Twente 2-0 (2-0)
22. De Jong 1-0, 45+1. Wijnaldum 2-0

Scheidsrechter: K.Blom
Gele kaart: Maher (PSV),Bjelland, Martina, Ziyech (FC Twente)

Opstelling PSV: Zoet, Arias, Rekik, Bruma, Willems, Guardado, Maher (61. Hendrix), Wijnaldum, Narsingh (81. Jozefzoon) De Jong, Depay (90+1. Locadia)
FCTwente: Stevens, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio (83. Miyaichi), Ziyech, Corona, Børven (60. Engelaar), Mokhtar (60. Ould-Chikh).

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief