Luuk de Jong scoort voor winnend Oranje

Geplaatst op 6 september 2011 door   ·   Geen reacties

HELSINKI – Het Nederlands elftal kan de kwalificatie voor het EK niet meer mislopen. Het werd een moeizame wedstrijd, maar het uitduel in Helsinki tegen Finland eindigde in een 2-0 overwinning voor Oranje. Alleen de eerste twintig minuten was het niveau goed. Twee betrekkelijke nieuwkomers scoorden de goals. Kevin Strootman maakte voor de rust 1-0 uit een pass van Wesley Sneijder, twintig seconden voor het einde maakte invaller Luuk de Jong van FC Twente de 2-0 op aangeven van oud-Twente-speler Eljero Elia. De Jong miste overigens even daarvoor ook nog een opgelegde kans. Het doelpunt is zijn eerste in het Nederlands elftal dat zich door deze zege geplaatst heeft voor het EK 2012 in de Oekraïne en Polen.

Een andere oud-FC Twente-speler vestigde in negatief opzicht de aandacht op zich. Perparim Hetemaj kreeg in de tweede helft de rode kaart. Hij speelde twee jaar geleden in Enschede, maar kwam niet verder dan één wedstrijd in het eerste elftal, de bekerwedstrijd tegen SC Joure. Hij speelt thans voor het Italiaanse Brescia.

Jong Oranje won met 4-0 van de Luxemburgse leeftijdsgenoten. Leroy Fer, de man die morgen officieel gepresenteerd wordt bij FC Twente, scoorde het derde doelpunt uit een strafschop.  Género Zeefluik (NEC) maakte de eerste twee doelpunten en Ricky van Haaren (Feyenoord) de vierde. Ola John (FC Twente) stond in de basis. In de slotfase werd hij vervangen door Lerin Duarte van Heracles.