Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Marc Janko: ‘Ik heb laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor FC Twente’

Geplaatst op 8 mei 2011 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – Marc Janko was na afloop van de gewonnen bekerfinale de gevierde man. De spits die de laatste weken zichtbaar zoekende is naar zijn vorm en de daarbij behorende doelpunten, bracht heel Twente vier minuten voor het verstrijken van de verlening in complete extase door met een kopbal persoonlijk te zorgen voor de KNVB- beker.

Eindelijk was Marc Janko weer eens doorslaggevend en dat in de finale. ‘Ik ben opgelucht. Het is fijn om er als spits in te komen en dan een doelpunt te maken van zo’n grote waarde. Het laat ook zien dat ik van meerwaarde kan zijn voor deze ploeg.’

Aan het begin van de tweede helft van de verlenging komt Janko erin. Eigenlijk is hij tien minuten onzichtbaar. Tot de 116e minuut. Janko versiert een vrije trap en overlegt kort met Theo Janssen waar hij de bal verwacht. Janssen legt de bal precies op de kruin van de spits en Janko bewijst met een rake kopbal waarom Twente aan het begin van dit seizoen zoveel voor de spits betaalde.

Het is de eerste prijs in een week die moet worden afgesloten met het kampioenschap. Voor de Oostenrijker het liefst met opnieuw een cruciaal doelpunt van hem, want dan kan hij voorlopig helemaal niet meer stuk in Enschede.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief