Michel Preud’homme: ‘We hebben een schitterende week achter de rug’

Geplaatst op 30 januari 2011 door   ·   Geen reacties

30 januari 2011

ENSCHEDE – Op het (aardappel)veld van de Grolsch Veste sleepte FC Twente op ‘t nippertje de drie punten over de eindstreep. Opponent Feyenoord bleek een lastig karwei te zijn, nam een voorsprong, maar moest toch nog buigen.

‘We wilden vanaf het begin het spel maken, maar de tegenstanders speelden goed georganiseerd’, begon FC Twente-coach Michel Preud’homme (foto) zijn nabeschouwing. ‘Bij balbezit waren verschillende spelers van hen heel gevaarlijk. Deze ploeg kan beter, maar zit in een negatieve spiraal. We hadden na de zware wedstrijden tegen Groningen en PSV op een moeilijke wedstrijd gerekend. Het duurde lang voor we druk konden zetten. Het was niet onze beste wedstrijd. Toen Feyenoord op voorsprong kwam en zelfs 2-0 had kunnen scoren, toonde Twente pas de mentaliteit die nodig is. We misten Luuk de Jong, maar konden Bryan Ruiz weer een kwartier laten meespelen. Toen hij erin kwam, werden de supporters nog enthousiaster en kwam ook het geloof terug in een goed resultaat tegen deze moeilijke tegenstander. We wonnen de derde topper in één week en daarover mogen we tevreden zijn’, aldus de coach. ‘Volgende week staat de vierde topper op de rol in Utrecht. In zo’n fase is de mentaliteit belangrijk. Dat hebben we laten zien, waardoor het een schitterende week is geworden.’

Been
Mario Been memoreerde de goede eerste helft waarin zijn ploeg goed stond en daardoor met een goed gevoel de tweede helft inging. ‘Twente had nog niet veel mogelijkheden kunnen creëren en wij kregen na de gelukkige goal van Swerts nog twee, drie kansen op een 2-0 voorsprong. Daarna moesten we wat verder terug, kwam Ruiz erin en zette Twente steeds meer ballen voor en maakten wij meer overtredingen.  Toen viel de gelijkmaker en gebeurde toch datgene waarop we echt niet zaten te wachten: de 2-1′, repeteerde Been de gebeurtenissen. Hij vertelde over de grote teleurstelling van zijn spelers, maar bemerkte ook dat ze een positief gevoel hadden overgehouden aan hun spel en hun werklust.’