Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Munsterman over vertrek Preud’homme: ‘We wilden er niet voor gaan liggen’

Geplaatst op 9 juni 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Michel Preud’homme gaat alweer weg na een jaar. Hij neemt naast vrouw en beide kinderen nog een Johan Cruyff Schaal, een KNVB-beker, een aantal fraaie wedstrijden in de Champions League en een vice-kampioenschap van Nederland  in zijn bagage mee naar de Saoedi-Arabische woestijn en gaat daar verder. FC Twente strijkt naar verluidt ruim een miljoen euro’s op voor de transactie.

Joop Munsterman, de voorzitter van FC Twente, is duidelijk in zijn reactie: ‘We zaten als FC Twente weer achter in de bus. We kunnen hem niet tegen houden. Michel is een vakman. We hebben successen met hem beleefd en betreuren dat hij alweer gaat.’
Munsterman (foto) heeft hem niet tegen willen houden, ondanks het contract van drie jaar, waarvan Preud’homme  dus nog twee jaar voor de boeg had. ‘We wilden er niet voor gaan liggen. Als een trainer zo’n aanbod krijgt, wil hij gaan, zo is het nou eenmaal’, aldus de korte reactie van FC Twentes regisseur.

Hij zal opnieuw op zoek moeten naar hoofdrolspelers. Oud-Enschedeër Gertjan Verbeek staat hoog op de lijst, maar is pas een jaar bezig bij AZ. Co Adriaanse wordt genoemd, maar zal bij algemeen-manager Jan van Halst niet populair zijn. De voormalige middenvelder werd destijds als Ajax-speler door zijn toenmalige trainer Adriaanse naar de zogenaamde kleedkamer 2verbannen. Hardnekkige geruchten willen dat Munsterman andermaal in het buitenland onderhandelt. Hij moert snel zijn, want de eerste training van het nieuwe seizoen is gepland over elf dagen.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. H. Velthuis says:

    Geen Adriaanse. En ook geen R. Koeman.
Archief