Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Munsterman: ‘Preud’homme heeft aan onze verwachtingen beantwoord’

Geplaatst op 9 januari 2011 door   ·   Geen reacties

08 januari 2011

LA MANGA – Joop Munsterman (foto) is een tevreden man, zo blijkt uit De Telegraaf van vandaag. Als leidsman van FC Twente is hij voor het eerst aanwezig bij het trainingskamp in de winterstop. Nadat hij zijn baan als opperhoofd van Wegener kwijt raakte, heeft hij de tijd daarvoor. In De Telegraaf  spreekt hij zijn tevredenheid uit over de gang van zaken bij de club.

‘Preud’homme heeft volledig aan onze verwachtingen beantwoord. Wij hebben hem gehaald, omdat we in hem een trainer zagen die ons over een langere periode kan begeleiden in de derde stap van het ontwikkelingsproces, het doorgroeien naar stabiliteit en continuïteit. Belangrijk in dat proces is het ontwikkelen van een goede jeugdopleiding en Preud’homme en de trainersstaf bewijzen oog voor jeugd te hebben’, zegt Munsterman. 

Toch is de Hengelöer verbaasd over de positie op de ranglijst. FC Twente staat momenteel tweede achter PSV. ‘Dat was onze aanvankelijke doelstelling niet. Er waren afgelopen zomer zoveel wisselingen in de selectie en trainersstaf, dat het niet eerlijk zou zijn geweest om hetzelfde te verwachten als het jaar ervoor. Als je naar het aantal punten kijkt, doen we het ook een stuk minder. Het is door de mindere prestaties van PSV en Ajax, dat we tweede en niet vierde of vijfde staan.’

Munsterman omschrijft na het winnen van de Johan Cruijff Schaal, de goede eerste helft van de competitie en het Europees  en in de beker overwinteren de nieuwe doelstelling van zijn club. ‘Dat is een plek bij de eerste drie en zowel Europees als in de beker minimaal één ronde verder komen.’

Hij wijst op clubs als AZ, VfL Wolfsburg en Olympique Marseille die in zijn ogen  voorbeelden zijn van ploegen die kampioen werden en daarna ver terugvielen. Je kunt wel een keer een topelftal hebben en kampioen worden, maar dat betekent niet dat je dan ook automatisch een topclub bent. Wat wij willen, is top presteren op élk functioneel gebied in de organisatie’, aldus Munsterman.


Delen is sportief

Reacties (0)
Archief