Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Na kort verzuim alsnog makkelijke avond voor FC Twente

Geplaatst op 29 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Heel even leek Marc Janko de schlemiel van de avond te worden. De Oostenrijkse spits liet het in de eerste helft tot drie keer toe na Wisla Krakow schade aan te richten, waardoor niet FC Twente, maar de Poolse ploeg op voorsprong kwam. Pas na de 1-1 van Luuk de Jong maakte Janko zijn verzuim goed en beloonde zijn ploeg twee keer met zijn linkervoet. De voorsprong kwam tot stand uit een voorzet van Ola John, de veilige marge na een prima aanname en dito afwerking. Willem Janssen, die inviel voor Janko, zorgde voor het gouden randje en een terechte weerspiegeling: 4-1.

Vier aanvallers is, ook als je een klasse beter bent dan de opponent, niet altijd een garantie op doelpunten. Het bewijs daarvan was vanavond een half uur lang te zien in de Grolsch Veste, waar FC Twente het voor de Europa League opnam tegen Wisla Krakow. Het duel had immers al vroegtijdig beslist kunnen zijn, ware het niet dat Marc Janko tot twee keer toe, na uitstekend voorbereidend werk van de telkens dreigende Ola John (foto), verzuimde de score te openen. FC Twente hield Wisla Krakow daardoor onnodig in leven en gaf de Poolse ploeg hoop op een stunt. Dat niet de Enschedese club, maar Wisla de score opende, was in dat geval typerend. Spits David Biton vond, bij het eerste Poolse offensief, direct de winkelhaak (0-1). Hoewel FC Twente in het directe gevolg eveneens een ruim overwicht creëerde, stelde de club pas in het laatste kwartier voor rust orde op zaken, door treffers van De Jong en Janko.

Hoewel dat al veel eerder het geval had moeten zijn, werd het ijs pas in de tweede helft definitief gebroken. En het kon niet uitblijven dat de valse start alsnog werd omgezet in een gemakkelijke avond voor FC Twente, dat op eigen veld relatief eenvoudig het niveau ontsteeg van Wisla Krakow, een ploeg vergelijkbaar met een Nederlandse subtopper. Janko bracht zijn ploeg na een prima aanname en een laag en hard schot uiteindelijk in veilige haven. Daarna had de Oostblokclub vooral geluk dat het geen monsternederlaag leed in de Grolsch Veste. Zo toonde Emir Bajrami finesse met zijn schot, maar eindigde de bal op de deklat. Een klein kwartier voor het einde raakte de Zweed met een kopbal nogmaals het aluminium. Uitgerekend Willem Janssen, die geslachtofferd was ten faveure van het 4-2-4 systeem en inviel voor Janko, zorgde voor een verdiende 4-1 uitslag.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief