Zondag 19 mei 2024
Twentesport

NAC Breda – FC Twente 0-1 (0-1) – Analyse door Gert Lammerink

Geplaatst op 7 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

Het is duidelijk dat FC Twente over meer kwaliteiten beschikt. De ploeg wist het alleen niet goed af te maken. Daar zijn een aantal factoren voor die als verklaring kunnen dienen, zoals het in verhouding met andere ploegen vrij zware programma dusver. FC Twente had in elk geval duidelijke aanvallende intenties, alleen al doordat er telkens een verdediger werd doorgeschoven. Ondanks die intenties en de voorsprong kwam de ploeg soms toch in de problemen, door de tegenaanvallen van NAC.

Ik vond toch dat de ploeg verdedigend goed overeind bleef. Dat terwijl er drie spelers in de achterste linie speelden die normaal niet meedoen. Dat biedt perspectief bovenin mee te draaien, wanneer iedereen aanwezig is. Daarnaast vond ik Steven Berghuis opvallend. Goed aan de bal en een goede trap. Het is een speler met veel mogelijkheden, interessant om zijn ontwikkeling te volgen.

Als man van de wedstrijd kies ik voor Peter Wisgerhof, die ik ook twee sterren geef. Hij speelde verdedigend goed en bracht aanvallende impulsen. Ik dnk dat hij onder Co Adriaanse meer dan ooit naar voren toe speelt. Als tweede wil ik ook Steven Berghuis een ster geven. Hij had aardige acties en een mooie passeerbeweging. De amusementswaarde beoordeel ik met een 6,5. Het had ook 3-2 kunnen zijn, misschien dat ik daneen hoger cijfer gegeven zou hebben.

NAC Breda – FC Twente 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 27. Janko 0-1 (penalty)
Geel: Tiendalli, Janssen
Man van de wedstrijd: Peter Wisgerhof
Sterren: Peter Wisgerhof (2), Steven Berghuis (1)
Amusementswaarde:  6,5
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Koenders, Luijckx, Buijs (86. Bayram), Schilder, Bonevacia, Gorter, Gudelj (68. Kolk), Jozefzoon (68. Schalk), Amoah, Lurling
FC Twente: Boschker, Cornelisse, Wisgerhof, Bengtsson, Tiendalli, Brama, De Jong, Janssen, Ruiz (76. Landzaat) Janko (66. Bajrami), Berghuis (84. John)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief