Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Odense BK – FC Twente 1-4 (0-2) – Analyse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 20 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

FC Twente speelde een heel goede wedstrijd tegen een tegenstander die sterker ingeschat werd dan ze waren. De eerste minuut oogde FC Twente zenuwachtig. Toen de ploeg vervolgens balbezit kreeg speelde het goed verzorgd voetbal. Wout Brama en Luuk de Jong lieten zich telkens terugzakken om vervolgens openingen te zoeken. Ola John en in mindere mate Emir Bajrami waren aan de zijkanten goed. Het was Brama die telkens goed opendraaide en de zijkanten opzocht. Daardoor ontstond er ruimte en dat resulteerde in kansen en doelpunten.

Ik vond FC Twente een fase in de tweede helft wat minder, dat was rond het moment waarop het 3-1 werd. Voor de rest liet FC Twente een constant niveau zien. Ik vind de ploeg met Rosales beter dan wanneer Cornelisse speelt. Het spel van vanavond deed denken aan het FC Twente van afgelopen seizoen. Dat kwam ook omdat Rosales mee deed. Ik ben wel fan van hem.

Vandaag was het vooral het verhaal van het middenveld. Daar waren de spelers constant in beweging en aanspeelbaar. Ook speelde John een heel goede wedstrijd, ondanks dat er telkens twee man bij hem waren. Vaak zie je dat spelers het overzicht verliezen maar dat is bij hem niet het geval. Bij de 1-0 kwam hij naar binnen en zag dat Brama vrij stond. Eigenlijk speelde FC Twente Odense een beetje van de mat, al kun je misschien beter zeggen dat FC Twente een veel beter team heeft.

Wisgerhof en Douglas kwamen vandaag weinig mee op maar dat was dan ook niet nodig. Het was telkens de bal achterin twee keer breed spelen en dan de middenvelders inspelen. Voor de buitenspelers was het heerlijk dat de bal binnen de ploeg zo snel circuleerde. Daardoor kregen ze nog meer ruimte om hun actie te maken. Als je dan ook nog bedenkt dat Janko niet echt in het spel voor kwam en FC Twente er toch in slaagde om zo te domineren. Dat had dus alles te maken met de manier waarop het middenveld gespeeld werd. De manier waarop Brama speelt is het moeilijkste wat er is. Ondanks dat hij de bal soms net wat te lang vast hield is het grandioos hoe hij zich vrij loopt om dan weer verder te gaan.

FC Twente bracht ook nog Nacer Chadli. Het is natuurlijk heerlijk wanneer je zo iemand kunt brengen. Wanneer hij helemaal fit is, vind ik hem de beste spelers van FC Twente. Wanneer de ploeg zo blijft spelen als vanavond, gaat het een mooi seizoen tegemoet. Ik zou wanneer ik Co Adriaase was Janko er uit halen, De Jong in de spits zetten en Chadli in de ploeg brengen. Chadli en De Jong vormen een mooi tandem en daarmee een extra wapen. Ik denk dat FC Twente vanavond lachend het vliegtuig naar huis is ingestapt.

 Ik geef de wedstrijd wat amusementswaarde betreft een 8. Als man van de wedstrijd kies ik voor Wout Brama.

Odense BK – FC Twente 1-4 (0-2)
Scoreverloop:
13. Brama 0-1, 31. Bajrami 0-2, 65. Chadli 0-3, 71. Fall 1-3, 82. De Jong 1-4
Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Borbalan (Spa.)
Geel: Djemba-Djemba (Odense BK), Tiendalli (FC Twente)
Amusementswaarde: 8
Man van de wedstrijd: Brama
Odense BK: Toppel, Ruud, Moller Christensen, Reginiussen, Chris Sorensen, Mendy, Adreasen (69. Fall), Johansson (78. Jensen), Djemba-Djemba, Kadrii, Utaka.
FC Twente: Mihaylov, Wisgerhof, Rosales, Douglas, Tiendalli, Brama, Landzaat (68. Fer), Bajrami, De Jong, Janko (62. Chadli), John (78. Janssen).

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. jan b says:

    Is Mitch Stockentree of een andere jeugdspeler minder dan Rosales en Cornelisse? Bengtson en wellicht ook Thesker zijn beter dan Wisgerhof, die heeft zijn goede tijd allang gehad. Leugers nu en Nick Kuiper straks zijn zeker beter dan Tiendalli en Buysse op linksachter. Rosales, cornelisse, Wisgerhof, Tiendalli en Buysse gaan ons nog (doel)punten kosten!
Archief