Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Onvrede Kluivert over uitlenen FC Twente-spelers tegen eigen club

Geplaatst op 31 oktober 2011 door   ·   12 Reacties

ALMELO – Na afloop van het onbeslist geëindigde beloftenduel tussen Heracles Almelo en FC Twente (2-2) toonde Patrick Kluivert de nodige frustratie over het meespelen van voetballers uit de A1 van FC Twente, die uitgeleend waren aan Heracles Almelo om het spelerstekort op te vullen. Alvin Daniëls, een speler uit de jeugdacademie, bereidde immers de actie voor waaruit de 2-2 van Heracles-speler Mike te Wierik vloeide.

Als gevolg van de gezamenlijke jeugdopleiding kan Heracles Almelo, dat een spelerstekort heeft,  een beroep doen op spelers uit de A1 van FC Twente. ‘Ik vind dat een bijzonder merkwaardige situatie’, uitte Kluivert zijn frustratie en onvrede. ‘De gelijkmaker van Mike te Wierik kwam bijvoorbeeld uit een voorbereidende actie van Alvin Daniëls. Dat is een speler die bij ons in de A1 speelt. Voor hetzelfde geld had hij vandaag twee goals gemaakt en ons zo een nederlaag bezorgd, om zich dan morgen weer op de training van FC Twente te melden.’

Kluivert heeft duidelijk moeite met de huidige regeling. ‘Het zou niet mogelijk moeten zijn dat een speler tegen zijn eigen ploeg kan spelen. Dat een speler uit de opleiding met de beloften van Heracles meedoet is op zich geen probleem. Het is alleen een merkwaardige situatie wanneer hij in competitieverband tegen zijn eigen club komt te spelen. Wat mij betreft komt er een regel of een afspraak dat dit in de toekomst niet weer voorkomt.’

Delen is sportief

Reacties (12)

 1. Hans van den Berg says:

  Ik dacht dat het doel van de jeugdopleiding is om spelers beter te laten worden en voor te bereiden op het eerste elftal. Niet de prestatie is belangrijk maar de ontwikkeling van de voetballer. Kennelijk vindt Kluivert de einduitslag belangrijker

 2. Jeroen says:

  Kluivert moet niet zeuren. Hij is een passant en bepaald niet het beleid van de clubs. Dat de drie clubs samen de opleiding doen is om spelers beter te maken en op termijn profijt van te hebben. Kluivert heeft de beste spelers van de opleiding tot zijn beschikking en als zij, in met name de 1e helft, moeite hebben met de beloften van Heracles, moet hij nog veel met de mannen gaan trainen en ze nog beter maken zodat ze de volgende keer “eenvoudig” Heracles op zij kunnen zetten. Daar moet u zich voorlopig maar druk over maken Partick Kluivert en laat de rest maar aan de bestuurders over. Dat kunnen we hier in Twente heel goed, een clubs besturen.

 3. Eduard says:

  Wat een gelul, kluivert mag zijn mening geven en heeft een punt! Om hem zo laag te maken zoals Jeroen hier doet is gewoon simpel. Wie denkt Jeroen dat die is om mensen zo klein te maken. Get a life Jeroen! Zou mooi zijn dat iemand alleen maar mag trainen en dan zijn mond moet dichthouden. Misschien dat jij zo bent op je werk, lekker achter je baas aanlopen en meelullen. Gelukkig is niet iedereen zo dan zou het een saaie boel worden!

 4. hendrik says:

  patrick kluivert heeft wel een punt

 5. Jeroen says:

  Zitten wij op de mening van een passant te wachten? Hij is trainer, moet spelers beter maken en niet na de wedstrijd lullen over dat het zo niet kan! Hij heeft (nogmaals) de beste spelers van de opleiding tot zijn beschikking.

  Als ik bij mijn werkgever de beste mogelijkheden heb, het beste personeel tot mijn beschikking en ik zou minder presteren tov mijn veel kleinere “concurrent” dan zou ik mij als verantwoordelijke heel stil houden. Ik zou maar eens goed gaan nadenken hoe ik een betere prestatie zou kunnen leveren met mijn mensen en helemaal mijn mond! Als werkgever zou ik hem zeker ter verantwoording roepen en duidelijk maken waar hij het lef vandaan haalt om hierover een opmerking te maken. Een metafoor maar mogelijk zou je hier eens over moeten nadenken Eduard.

 6. Marco Munnink says:

  Jeroen, stel dat het bedrijf van jouw baas en een naaste concurrent strijden om een grote opdracht. Jij geeft wat advies, wat achteraf cruciaal is, aan die concurrent en vervolgens grijpt je baas naast die opdracht. Denk je dan dat je baas de volgende dag blij is je te zien op het werk?

 7. Jeroen says:

  Marco, ziet de jeugdopleiding jong Heracles dan als concurrent? Jij maakt een vergelijk die in deze situatie helemaal niet van toepassing is. De opleiding is van 3 clubs en wordt betaald door deze 3 clubs. De beste spelers gaan naar Twente (als ze dat tenmiste zelf willen) en dan komen Heracles en Go Ahead. Twente mag er ook maar 11 opstellen per wedstrijs. De nummers 12 t/m 18 kunnen intressant voor de overige 2 clubs. Is niets mis mee, en dan kan het eens zo zijn dat één van deze spelers tegen Twente scoort of een mooie assist geeft. Daar moet Kluivert niet over piepen vooral omdat hij de beste spelers van de gezamelijke opleiding tot zijn beschikking heeft. Dit is niet het gedrag van een volwassen kerel maar van een kind die zijn zin niet krijgt.

 8. Eduard says:

  Laat die Jeroen lekker in zijn eigen waarheid geloven met zijn vergelijk. Luister goed wat die zegt:
  Hij noemt Kluivert een passant hahaha, en maakt dan een vergelijk met zijn eigen werkgever. Ben jij dus ook een passant? Die niet moet lullen of bent jij verantwoordelijk en wordt je afgerekend op je resultaat. Je mond dan stilhouden is gewoon laf en daarmee geef je toe dat je niet geschikt bent voor je baan. Hij opent zijn mond, hij zegt niet dat hij geen blaam treft maar vind wel dat het MEDE komt dat hij FC Twente spelers uitleent aan de concurrent! Jij mag vinden dat hij over het beste materiaal beschikt maar misschien ziet hij in de spelers die uitgeleend zijn meer talent dan degene die beslist dat die spelers uitgeleend moeten worden. Ik denk dat als echt hard voor de zaak hebt en jezelf serieus neemt niet zomaar neerlegt bij een slecht resultaat! Actie, reactie! Niets mismee. Meelopers hebben we al genoeg op deze planeet die bang zijn hun ongezouten mening te geven en liever de baas in de kont kruipen en sorry zeggen. Wat denk je dat die baas bij zichzelf dan denkt? Veranderingen beginnen mij mensen die hun mond open durfen trekken en niet bij mensen die bang zijn om te falen!

 9. Jeroen says:

  Zo wat een betoog Eduard, het lijkt wel de bloemlezing van Gerard van het Reve . Een bloemlezing met veel onzin en geen feiten. Maar ik zal hem op weg helpen: – De gezamelijke jeugopleiding is er langer dan dat Kluivert trainer is van Fc Twente; – met dit gegeven wist hij dat spelers van de opleiding tegen zijn team zouden spelen; – de opleiding is niet EXCLUSIEF van en voor Fc Twente maar ook voor de 2 andere clubs; – dat Kluivert daar wat over zegt betekend dat hij de bovenstaande feiten niet kent of dat hij het helemaal niets vindt! Dat mag, maar als hij met de situatie niet gelukkig is kan ik hem één advies geven; Ga je geluk elders zoeken kerel!

 10. peter says:

  het lijkt in de voorgaande reacties er meer dat er op dat de persoon Kluivert gerichte kritiek komt. het gaat echter om het feit dat een speler die altijd bij Twente traint meespeelt bij een tegenstander, dat is inderdaad van de zotte. ook al is er een samenwerkingsverband

 11. Jeroen says:

  Het gaat helemaal niet om de persoon Kluivert, dat is helemaal niet van belang. Hij doet echter wel de uitspraak en wordt als zodanig daarover aangesproken.

  Bovendien maakt Peter hier een denkfout. Hij doet overkomen dat, als een speler bij de academie traint, hij automatisch een speler van Twente is en niet bij de andere 2 clubs mag spelen. Foute gedachte, de speler maakt zelf de keus waar hij later gaat voetballen (zie Bruns)en de jonge talenten die zijn doorgegroeid en tegen het beloften team aanzitten, mogen ook bij Jong Heracles spelen. De enige keer dat dit niet opgaat is dat als het om een speler gaat die exclusief door Twente van elders is aangetrokken en waarvoor de club betaald heeft. Maar ook dan kan er wel eens een uitzondering gemaakt worden, zie Rendla die één seizoen aan Heracles verhuurd is geweest.

  Ik proef uit de reacties hier dat de gezamenlijke opleiding, door met name de Twente fans, als hun eigen opleiding geclaimt wordt. De realiteit is toch even anders.

 12. hendrik says:

  als je als club geen beloftenelftal bij elkaar kunt krijgen oa door dat je te gierig bent zo als herakles om meer spelers onder contract te nemen dan ook geen spelers lenen
  trek je dan terug uit de belofte kompetitie
  mr smit knoop dit goed in je oren en ga niet meeliften met een ander zn sukses
Archief