Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Oplossing conflict FC Twente en vrouwenbondscoach Reijners lijkt nabij

Geplaatst op 7 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het conflict tussen FC Twente en de KNVB over de selectie van speelsters van de landskampioen voor het Nederlands elftal lijkt verleden tijd te zijn geworden. ‘We zijn weer on speaking terms’, zegt technisch manager Cees Lok. We werken aan de oplossing en hebben begrip voor elkaars standpunten.’ Bondscoach Roger Reijners weigerde al sinds de afgelopen zomer speelsters van FC Twente te selecteren voor Oranje. Hij wil de speelsters die in de Nederlands competitie spelen, elke dinsdag in Zeist bij elkaar hebben voor extra trainingen. FC Twente was daar tegen. De club geloofde niet in die opzet. ‘Wij hebben als professionele vereniging een ander beleid voor ogen waar het gaat om de ontwikkeling van de speelsters.  De bond kan in de periodes tussen de interlands ook niet elke dinsdag beschikken over de buitenlandse speelsters. Over die van FC Twente dus ook niet. In die tussenperiodes willen we zelf met onze speelsters werken’, zei Mary Kok, hoofd van de vrouwenafdeling van de Twentse club, eerder op TwenteSport.com.

Wel zei Kok destijds graag met de KNVB te willen overleggen over een uitkomst, vooral ook omdat de speelsters de dupe werden van de kwestie. Vertegenwoordigers van FC Twente hadden een gesprek met Reijners met als resultaat dat er begrip is voor de wederzijdse standpunten. Cees Lok: ‘We hebben gezegd dat een andere dag als de dinsdag voor ons bespreekbaar zal zijn. De bondscoach gaat dat nu bekijken. Daarna komt er weer een gesprek met de programma’s erbij.’ Lok verwacht dat de extra trainingen van Reijers cs dan ingepast kunnen worden, zodat de kou uit de lucht is. ‘Het was een goed gesprek en daar zijn we blij mee. Dan kunnen de meiden weer opgeroepen worden en daar is iedereen bij gebaat.’

Van FC Twente hebben Marlous Pieëte, Sari van Veenendaal, Siri Worm, Anouk Dekker en de thans geblesseerde Ellen Jansen in een recent verleden deel uitgemaakt van de selectie voor Oranje.

Archieffoto: Marlous Pieëte (nummer 19) juicht na een door haar gemaakt doelpunt in het Nederlands elftal

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief