Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Oranjevrouwen passeren grens tienduizend bezoekers; een record

Geplaatst op 19 november 2014 door   ·   Geen reacties

375x 2013-07-17 Nederland IJsland - Anouk Dekker_bDEN HAAG – Het Nederlands vrouwenelftal wordt aanstaande zaterdag in het Kyocera Stadion in Den Haag volgens de KNVB gesteund door een recordaantal fans. Er zijn meer dan tienduizend kaarten verkocht voor het play-offduel met Italië. Daarmee is het de drukst bezochte thuiswedstrijd ooit van Oranje. Het Kyocera Stadion biedt plaats aan 14.998 toeschouwers.

Kaarten voor de wedstrijd zijn nog steeds te koop. Nederland kan zich via een tweeluik tegen de Italiaanse voetbalvrouwen plaatsen voor het WK van 2015 in Canada. Niet eerder was Oranje vertegenwoordigd op een mondiaal eindtoernooi. De return volgt op donderdag 27 november in het Italiaanse Verona.

In oktober versloeg het Nederlands team Schotland over twee duels in de eerste WK-play-off. In de 26-koppige selectie zitten vier speelsters van FC Twente, te weten Sari van Veenendaal, Siri Worm, Jill Roord en Anouk Dekker (foto). Roord speelde niet eerder voor Oranje, Dekker zit door een schorsing aan de kant in het eerste duel tegen Italië. De speelster uit Wierden zou in de return wel kunnen worden ingezet.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief