Maandag 22 juli 2024
Twentesport

PEC Zwolle – FC Twente 1-2 (1-1) – Analyse door Herman Nijman

Geplaatst op 23 november 2014 door   ·   Geen reacties

Castaignos baalt‘FC Twente heeft meer dan terecht gewonnen van PEC Zwolle. PEC kwam in de eerste helft eigenlijk al onverdiend op voorsprong. Twente liet vervolgens zien de betere ploeg te zijn en over de beste spits te beschikken.

PEC voetbalde niet eens zo slecht. De Tukkers waren simpelweg beter. PEC stond tactisch wel goed en maakte niet echt fouten. Dan weet je dat het geen heel attractieve wedstrijd wordt. In de tweede helft speelde PEC echter wat overmoedig. De ploeg had het gevoel dat er drie punten te halen waren en speelde dus met veel mensen voor de bal, waardoor Twente ruimte kreeg om aan te vallen.

Luc Castaignos is een spits die veel wordt bekritiseerd, maar hij maakte twee prachtige doelpunten. Bij de eerste treffer passeerde hij drie spelers en de tweede volleerde hij heerlijk binnen. Castaignos wordt ongetwijfeld geen Cristiano Ronaldo of Wayne Rooney, maar op de manier waarop hij scoort vind ik het een goede spits.

Castaignos was de absolute man van de wedstrijd. Ik beloon hem dan ook met twee sterren. Een andere Twente-speler kwam niet in aanmerking voor een ster. Er viel verder niet veel over de wedstrijd te vermelden. Twente was simpelweg beter dan PEC. De Zwollenaren deden niet veel fout en hadden het tactisch ook redelijk voor elkaar. Twente heeft gewoon meer kwaliteit en won dus verdiend.’

PEC Zwolle – FC Twente 1-2 (1-1)
Scoreverloop
: 28′ Thomas 1-0, 39′ Castaignos 1-1, 80′ Castaignos 1-2

Scheidsrechter: P. Van Boekel
Gele kaart: Lukoki (PEC Zwolle), Kusk (FC Twente)

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Luc Castaignos
Sterren: Castaignos (2 sterren)

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Saymak (80′ Brama), Lukoki, Nijland (70′ Ferfelis), Drost, Rienstra, Thomas (80′ Karagounis)

Opstelling FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech, Mokhtar (81′ Kusk), Castaignos, Corona (87′ Tapia)

Herman Nijman is journalist namens De Stentor

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief