Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Preud’homme dubt over groot financieel aanbod Saoedi-Arabië

Geplaatst op 8 juni 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Op zijn vakantie adres in Turkije wikt en weegt Michel Preud’homme (foto).  De 52-jarige trainer van FC Twente heeft een zeer lucratieve aanbieding op zak om tot en met het WK van 2014 bondscoach van Saudi-Arabië te worden. Hij kan die functie eventueel combineren met het trainen van een club in dat land. Gisteren gaf hij wat meer duidelijkheid aan Voetbal International. ‘De situatie is heel simpel. Ik heb een groot financieel voorstel gekregen en uit respect en vanwege de samenwerking heb ik FC Twente daarvan op de hoogte gebracht. De club geeft mij nu een paar dagen de ruimte om een beslissing te nemen.  FC Twente wil mij de kans niet ontnemen als ik besluit om die te pakken, waarbij in dat geval natuurlijk sprake zal zijn van financiële compensatie. Ik ken de bepalingen in mijn contract’, aldus Preud’homme in VI vanuit Turkije.
De Belg sprak al enkele keren met de Saoedi’s, heeft al aangegeven Manu Ferrara als assistent meeneemt die hij nog kent uit zijn Belgische periode. Ferrara zou zelfs al rond zijn met de Arabieren. Tegen het AD zei Preud’homme op de vraag of hij inderdaad vertrekt: ‘Weet ik nog niet. Misschien wel. Ik rust nu en luister.’

Preud’homme staat ook al in de belangstelling van Olympique Lyon, dat schijnbaar ieder moment trainer Claude Puel gaat ontslaan.

(Foto Sportfoto Regio-Twente)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief