Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Preud’homme in Saoedi-Arabië als een vorst ontvangen

Geplaatst op 24 juni 2011 door   ·   Geen reacties

RIYAD – Michel Preud’homme is, samen met zijn assistent Emilio Ferrera, woensdagavond in de Saoedische hoofdstad Riyad geland, waar hij officieel wordt voorgesteld als de nieuwe coach van Al Shabab. Bij aankomst op de luchthaven werd Preud’homme omstuwd door zowat honderd uitzinnige fans, aldus plaatselijke bronnen. ‘Als speler maakte ik zoiets nooit mee”, vertelt Preud’homme in Het Laatste Nieuws.

De mensen gooiden zich op het vliegveld nog net niet voor zijn voeten, schrijft de Belgische krant. Tegelijkertijd werd de startpagina van de website van Al Shabab aangepast: bij een foto van trainer Preud’homme staat nu in het Arabisch én het Engels: ‘a new era of glory will start with you, Mr. Preud’homme’ ofwel ‘met de komst van Preud’homme start een nieuwe periode van succes’.

“Het is nauwelijks te geloven. Als speler maakte ik dit nooit mee. Ik kreeg ook nooit de kans om zo’n avontuur te beleven. Ik besef dat leven en werken bij Al Shabab in niks te vergelijken zal zijn met wat ik beleefde bij Standard, AA Gent en Twente”, klinkt het.

Het eerste contact tussen Preud’homme en Al Shabab dateert van woensdagavond 24 mei. Na een dagje golfen in Kampenhout had de ex-trainer van FC Twente in Brussel een afspraak met een afvaardiging van Al Shabab. Diezelfde dag meldde ook de nationale ploeg van Saoedi-Arabië zich. Eén week later, op 1 juni, vertrok de Nederlandse trainer van het jaar met zijn vrouw op vakantie naar Turkije waar hij dagen aan een stuk onderhandelde met beide partijen. Hij koos dus voor Al Shabab.

Chadli/Ruiz
Gisteren en vandaag praat Preud’homme met de voorzitter van de Arabische club over mogelijke inkomende transfers. Eén is er al gerealiseerd: de club betaalt maar liefst zes miljoen euro voor de Braziliaan Fernando van Bordeaux. Ook onderhandelen ze met Ibrahim Yattara (ex-Antwerp) van Trabzonspor. Bij de kandidaat spelers voor de Arabische topclub zijn ook de namen gevallen van de FC Twente-spelers Nacer Chadli en Bryan Ruiz en de voor AA Gent spelende Yassine El Ghanassy, zo meldt Het laatste Nieuws.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief