Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Preud’homme vertrekt naar Al-Shabab

Geplaatst op 9 juni 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Michel Preud’homme (foto) vertrekt al na een seizoen bij FC Twente. De 52-jarige Belg tekent een lucratief contract bij Al Shabab, topclub uit Saudi-Arabië.

Op zijn vakantie-adres in Turkije onderhandelde Preud’homme gisteren koortsachtig met een delegatie van Al Shabab, de club die vorige zomer ook al naar zijn gunsten dong. Beide partijen kwamen een mondeling akkoord overeen, dat op korte termijn bekrachtigd zal worden met een meerjarig contract. De keuze voor Al Shabab is een verrassende, omdat Preud’homme ook bondscoach kon worden van Saudi Arabië. Hij koos echter voor de betere randvoorwaarden bij de club uit de hoofdstad Riyad, die na een matige vierde plaats in de competitie zoekt naar eerherstel. Vorig jaar stond Al Shabab nog in de halve finale van de Aziatische Champions League.

De 52-jarige Belg neemt landgenoot Emilio Ferrera mee als assistent. FC Twente ontvangt een afkoopsom van naar verluidt een miljoen euro voor de oefenmeester, die in Enschede nog een doorlopend contract had tot 2014.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief