Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Rapporteur André Manuel: ‘Het niveau van FC Twente zakt steeds verder weg’

Geplaatst op 4 november 2014 door   ·   Geen reacties

linssen scoort (rené hummel)ENSCHEDE/DEVENTER/RIJSSEN – Van de rapporteurs van TwenteSport.com die afgelopen weekend op pad waren, was Gerard Somer de man met het meeste vertier. Hij gaf voor de amusementswaarde van de Overijsselse derby tussen Go Ahead en Heracles (1-3) een 6.5. André Manuel kwam bij  Twente-Heerenveen (2-0) niet aan zijn trekken, hij gaf een 5. Koen Kuiper bij Excelsior-Drachtster Boys (1-1) evenmin, de freelance journalist beoordeelde het kijkspel in Rijssen met een zesje. ‘De mensen hoopten op meer. Ze waren door de laatste thuiswedstrijden aan hoge scores gewend geraakt’, zei Kuiper die John Lubbers voor zijn goede spel beloonde met een ster.

Somer, de oud-prof van de GA Eagles en oud-trainer van oa Heracles en Achilles’12, concludeerde over het spel van Heracles: ‘Ik vind niet dat Heracles een slechte ploeg heeft. Vooral de aanval is een sterke linie. De verdediging is niet super en soms wat angstig, maar geen verdediging om mee te degraderen. Met het middenveld is ook niet veel mis als je Simon Cziommer vervangt. Van de tien ballen die hij gaf kwamen er ongeveer negen niet aan. Hij straalt dan wel uit dan het een mannetje is, maar als je zoveel ballen inlevert, dan ben je dat niet.’ Hij beloonde drievoudig doelpuntenmaker Bryan Linssen (rechts op de foto) met een ster.

André Manuel is de wedstrijd van FC Twente zondagmorgen al weer vergeten, zo meldde hij: ‘Het was een draak van een wedstrijd en niet om aan te gluren. Het niveau zakt met de wedstrijd meer weg bij de Tukkers. Ik denk dat de spelers te weinig zelfvertrouwen hebben en dat het conditioneel ook niet in orde is’, was een van de kritische noten die hij kraakte over de ploeg die desondanks met 2-0 won.

KLIK HIER voor de uitgebreide analyses van Somer, Manuel en Kuiper.

Voor het sterrenklassement: zie de voorpagina.

(foto René Hummel)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief