Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Rapporteur Edwin Nieland beoordeelt amusementswaarde topduel FC Twente-PSV met 8.5

Geplaatst op 31 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De twee rapporteurs  van TwenteSport.com bij FC Twente-PSV (2-2) zaten wat de amusementswaarde betreft niet op dezelfde lijn. Edwin Hilgerink gaf een 6.5. Hij vond dat PSV de bovenliggende partij was. Hilgerink: ‘PSV liet de bal gemakkelijk rond gaan. Bij FC Twente stonden te veel spelers niet op de juiste plek. Bovendien had Wout Brama een mindere dag. PSV oogde feller. Naar mijn mening stond Nacer Chadli op de verkeerde plek. Als buitenspeler vind ik hem veel beter tot zijn recht komen dan achter de spitsen. Daar moet hij toch vooral simpel spelen en dat is eigenlijk zonde van zo’n creatieve speler.’

Edwin Nieland beoordeelde de amusementswaarde met een hoog cijfer: een 8.5. Nieland: ‘Ik heb me prima vermaakt, mede door alle discussie vooraf, maar ook omdat het een boeiende wedstrijd was en ik als liefhebber ook van PSV heb kunnen genieten. Als mannen van de wedstrijd kies ik voor twee spelers. Bij PSV voor Georginio Wijnaldum. Hij had en de techniek en de kracht. Aan FC Twente zijde kies ik voor Leroy Fer, die met zijn doelpunt er eindelijk in slaagde om belangrijk te zijn.’ Nieland gaf Rasmus Bengtsson (foto) een ster maar weet niet of Bengtsson daardoor Peter Wisgerhof heeft afgelost. ‘Hij had een heel lastige taak in het spelconcept. Hij mocht niet te vroeg instappen richting middenveld, maar ook weer niet te laat. Ik vond dat hij dat heel goed deed. Naar mate PSV de overhand kreeg had hij het moeilijker, maar hij maakte wel de goede keuzes. Of hij Wisgerhof uit de basis verdrongen heeft? De Wisgerhof van de afgelopen seizoenen verdient meer krediet en zal niet zomaar geslachtofferd worden. Al moet hij dan wel weer op dat niveau gaan spelen. Het seizoen tot dusver vind ik hem minder sterk’, zegt Nieland.

Bij Heracles-AZ (0-1) gaven de rapporteurs annex twee erkende oud-profs (Niels Oude Kamphuis en Alfred Nijhuis) voor de amusementswaarde een 6.5.  ‘Heracles leek blij te zijn met een puntje, waarna AZ alsnog de kwaliteit had om het duel te beslissen. Het was een spannende wedstrijd zonder al te veel kansen’, zei Oude Kamphuis.
Nijhuis geeft AZ een compliment. ‘Die ploeg geeft weinig weg en staat daarom wellicht ook terecht bovenaan. Aan de andere kant geeft ook Heracles weinig weg. Het waren echt twee ploegen die weinig fouten maakten doordat het aan beide kanten organisatorisch goed stond. Dat maakte het spannend, want het wachten was op een foutje. Ik vond de tweede helft leuker dan de eerste.’ Nijhuis en Oude Kamphuis kozen niet dezelfde Man van de Wedstrijd. Nijhuis koos voor Antoine van der Linden en Oude Kamphuis voor Duarte.

Meer meningen van de vier rapporteurs bij respectievelijk FC Twente en Heracles: KLIK HIER.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief