Zaterdag 20 april 2024
Twentesport

Rapporteur Ronald van der Geer roemt invaller Willem Janssen van FC Twente

Geplaatst op 5 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De analyses van de twee rapporteurs van TwenteSport.com, die  zaterdag en zondag actief waren in top- of hoofdklasse, waren niet erg juichend. Wim Neeskens zag hoe SVZW over de knie ging bij IJsselmeervogels (1-4). ´Het Hans Kraay effect, voor zover dat nog aanwezig is, was vandaag totaal niet zichtbaar. Ook spelers als Kamphuis en Engbers, waar je toch wat van verwacht, konden het vandaag totaal niet brengen´, zei Neeskens. Hij was niet enthousiast over het spel van de Zwaluwen, dat laat zich raden.
Edwin Nieland bekeek Rigtersbleek-Alcides (0-2) en was eveneens niet bijster opgetogen over deze wedstrijd. Hij zag dat de wedstrijd al snel gespeeld was. ´In de voorbeschouwing op de wedstrijd had Eddy Boerhof het over ‘hoog in de concentratie zitten’ en ‘een wedstrijd die werd beslist op details’. Als ik dat lees dan vraag ik mij af of de trainer zijn huiswerk wel heeft gedaan. Alcides speelde met één spits en drie veelvuldig opkomende middenvelders, waardoor ze heel gevaarlijk waren in de omschakeling. Voor mij was het ook een vraag waarom de twee centrale verdedigers van de thuisploeg niet achter elkaar gingen spelen, in plaats van naast elkaar. Dat zijn de details waar een wedstrijd door beslist kan worden´, aldus Nieland.

Bij FC Utrecht-FC Twente (2-6) zag Ronald van der Geer uiteraard een wedstrijd met meer amusementswaarde. De verslaggever van de NOS roemde Willem Janssen (foto) en gaf hem een ster: ´Hij zit niet in de beste periode van z’n leven, kwam een tijdje niet in het hoofdstuk voor, maar viel sterk in. Dat is een dikke pluim waard. Hij sprong erboven uit, was energiek en leverde een goede invalbeurt af en dat is toch lastig´, aldus Van der Geer.

Voor de uitgebreide analyses van deze wedstrijden kunt u HIER klikken.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief