Maandag 22 april 2024
Twentesport

Rapporteurs: ‘Heracles kreeg tegen Feyenoord te weinig’; twee sterren voor Ola John

Geplaatst op 22 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De rapporteurs van TwenteSport.com waren dit weekend zoals gewoonlijk bij de wedstrijden van FC Twente en Heracles en bij de thuiswedstrijd van topklasser SVZW.

Erwin Looms zag zijn oude club Heracles gelijkspelen tegen Feyenoord (1-1) en vond dat Heracles daarmee te weinig kreeg. ‘Ik vond dat daarentegen ook dat Heracles wel iets meer variatie in het spel had mogen hebben. Douglas en Everton kwamen er niet langs. Ook Overtoom heeft na zijn blessure nog niet het niveau van afgelopen seizoen. Toen was hij de speler die telkens diep ging en zo voor gevaar zorgde. Vergelijkbaar met de rol die Willem Janssen heeft bij FC Twente’, zei Looms. Quansah en Van der Linden kregen van hem een ster.
Dennis Sepp vond eveneens dat Heracles meer verdiend had. ‘Maar al met al was de 1-1 wel een terechte uitslag. Ik geef de wedstrijd een 6 wat amusement betreft. Als man van de wedstrijd kies ik voor Rienstra. Dit omdat het centrum van Heracles erg weinig weg gaf. Ik heb geen sterren toegekend, dat zou niet verdiend zijn geweest’, aldus Sepp.

ANP-verslaggever Gert Lammerink vindt het opvallend is dat FC Twente nu drie wedstrijden heeft gespeeld, die afgelopen seizoen alle drie verloren werden. Nu werden ze alle drie gewonnen, dat maakt mij heel benieuwd naar het vervolg’, zei de oud-Enschedeër. Hij gaf een 8 voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd Heerenveen-Twente (1-5) koos hij voor Ola John (foto), die hij ook nog eens met twee sterren toebedeelde. ‘Willem Janssen krijgt er een. Ik had verwacht dat het Steven Berghuis zou zijn die zich van de jonge spelers het snelst zou doorontwikkelen. Hoewel dat vast nog wel gaat gebeuren, is het op het moment Ola John die zich het snelst ontwikkelt.’

Mark Kemna ging met hoge verwachtingen naar SVZW-Monfoort (1-1), maar het viel hem uiteindelijk allemaal behoorlijk tegen. Hij somt op: ‘Het begon er mee dat het gras te lang was. Het tempo in de wedstrijd was te laag, bovendien trof SVZW met Montfoort een tegenstander die inzakte en het spel aan de Wierdenaren liet. Uiteindelijk was het alleen Tim Engbers en misschien in mindere mate Sahin die er bovenuit staken. Engbers was bij alle aanvallen betrokken, scoorde het doelpunt van SVZW en raakte ook nog een keer de lat. Het grote probleem bij SVZW is dat de ploeg geen snelheid en wendbaarheid in het centrum van de achterhoede heeft. Met Parnela, Smit en Meijerink heeft de ploeg een degelijk centrum maar geen spelers die over snelheid beschikken. Dat is iets wat de ploeg in de loop van het seizoen nog wel eens problemen op zou kunnen gaan leveren’, voorspelt de Oldenzaler. Hij deelde één ster uit: aan Tim Engbers.
Klik HIER voor de uitgebreide analyses.

(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief