Rapporteurs over FC Twente-Zenit: ‘Eerste helft was billenknijpen’

Geplaatst op 11 maart 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Net als iedere toeschouwer bij FC Twente-Zenit waren ook de rapporteurs van TwenteSport.com verrast en verbaasd over de gang van zaken in deze wedstrijd met zijn verbluffende eindstand van 3-0.
Edwin Hilgerink zei: ‘De eerste helft was billenknijpen. De aanvallers van Zenit waren sneller dan de verdedigers van FC Twente. Uiteindelijk werd het een heel rare wedstrijd. De sfeer in het stadion was echt optimaal, maar FC Twente begon erg moeizaam. Het leek alsof de ploeg niet wist wat het van Zenit kon verwachten. Vervolgens resulteerde de eerste aanval van FC Twente in een doelpunt. Op dat moment had ik het idee dat het mooi zou zijn wanneer ze die voorsprong tot de rust vast zouden kunnen houden. Dan misschien wat omzettingen en hopelijk de tweede helft er een gelijkspel uit zien te halen.’

Berthil ter Avest: ‘Het gaat te ver te zeggen dat FC Twente werd weggespeeld, maar ze stonden wel onder grote druk. Op basis van het eerste deel van de wedstrijd zou je verwachten dat Zenit fluitend een 2-0 of 3-0 overwinning zou gaan behalen. Dat kwam vooral doordat de Russen het middenveld in handen hadden en daar volop combineerden. Wout Brama en Denny Landzaat hadden het erg lastig. Theo Janssen vervulde een rol achter spits De Jong en speelde naar mijn mening te diep…’

Beide oud-spelers van FC Twente beoordelen de amusementswaarde met een 8. Ter Avest wees twee spelers aan voor de titel Man of the Match: De Jong, vanwege zijn doelpunten en Nikolay Mihaylov (archieffoto), die met enkele cruciale reddingen zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Hilgerink  wees De Jong aan als dé Man van de Wedstrijd: ‘Maar’, zei hij, ‘ik vond ook Brama en Wisgerhof een goede wedstrijd spelen. ‘En natuurlijk ook  Mihaylov, die zijn ploeg met enkele goede reddingen, overeind hield.’

KLIK HIER voor de totale analyses van beide rapporteurs.